PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μπριζόλες στα κάρβουνα με μπίρα



Η καλή μαρινάδα κάνει τη διαφορά στη σχάρα. Μία μαρινάδα με μπίρα για τις μπριζόλες που θα ψήσουμε στα κάρβουνα.

Υλικά

6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 σκ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο για πιο απαλό άρωμα)
2 κρεμμύδια
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. ξίδι
1 μικρό μπουκάλι μπίρας
αλάτι – πιπέρι
2 λεμόνια
3 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

– Πλένουμε τις μπριζόλες και τις χτυπάμε να πλατύνουν και να μαλακώσουν.

– Τις τοποθετούμε σε ταψί την μία δίπλα στην άλλη και τις πασπαλίσουμε με αλάτι και πιπέρι.

– Σε μπολ ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε ρίγανη, ξίδι, λάδι, λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί όπως το λαδολέμονο.

– Με το μείγμα αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες και μετά τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος, την μία πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με μπίρα

– Τις αφήνουμε 3-4 ώρες να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.

– Στη συνέχεια ανάβουμε φωτιά, τινάζουμε κάθε μπριζόλα για να πέσουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε σχετική απόσταση για να μην αρπάξουν.

– Αφού ψηθούν και από τις δύο πλευρές σερβίρουμε!

Tips

Συνοδεύστε τις με μία φρέσκια σαλάτα, όπως -για παράδειγμα- μαρούλι. Mπορείτε να τις σερβίρετε με πατάτες και ντομάτες ψητές. Επίσης στη σχάρα με μπαλσάμικο και σκορδόλαδο και καλά φαγοπότια!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment