Η καλή μαρινάδα κάνει τη διαφορά στη σχάρα. Μία μαρινάδα με μπίρα για τις μπριζόλες που θα ψήσουμε στα κάρβουνα.
Υλικά
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 σκ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο για πιο απαλό άρωμα)
2 κρεμμύδια
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. ξίδι
1 μικρό μπουκάλι μπίρας
αλάτι – πιπέρι
2 λεμόνια
3 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
– Πλένουμε τις μπριζόλες και τις χτυπάμε να πλατύνουν και να μαλακώσουν.
– Τις τοποθετούμε σε ταψί την μία δίπλα στην άλλη και τις πασπαλίσουμε με αλάτι και πιπέρι.
– Σε μπολ ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε ρίγανη, ξίδι, λάδι, λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί όπως το λαδολέμονο.
– Με το μείγμα αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες και μετά τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος, την μία πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με μπίρα
– Τις αφήνουμε 3-4 ώρες να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
– Στη συνέχεια ανάβουμε φωτιά, τινάζουμε κάθε μπριζόλα για να πέσουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε σχετική απόσταση για να μην αρπάξουν.
– Αφού ψηθούν και από τις δύο πλευρές σερβίρουμε!
Tips
Συνοδεύστε τις με μία φρέσκια σαλάτα, όπως -για παράδειγμα- μαρούλι. Mπορείτε να τις σερβίρετε με πατάτες και ντομάτες ψητές. Επίσης στη σχάρα με μπαλσάμικο και σκορδόλαδο και καλά φαγοπότια!