Πεντανόστιμα και νηστίσιμα.
Υλικά:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
- 100 ml χλιαρό νερό
- 375 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο ξερό δυόσμο
- 6 κουταλιές σούπας κομμένες ελιές
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο και το νερό ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή. Τέλος προσθέτουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφού τη βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, φτιάχνουμε με κουπ πατ στρογγυλά μπισκότα πάχους 1 εκ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-28 λεπτά.
Συμβουλές:
Τις ελιές μπορείτε να τις βάλετε στο multi και να τις χοντροαλέσετε.