Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Απλά το καλύτερο γλυκό!
Υλικά:
Υλικά για το μπισκότο:
- 300 γρ. μουστοκούλουρα (σκληρά)
- 100 γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση (Toffee):
- 115 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 μπανάνες
Υλικά για το γλάσο:
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 – 4 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
- Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες.
- Μετά διατηρήστε το εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή η καραμέλα.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές