Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια και ελιές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, είναι και νηστίσιμο, για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου.
Υλικά
3 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
– Προσθέτουμε τα 3 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύπτουμε με μια 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
– Προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
– Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
– Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
Tip
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.