Παραδοσιακά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου μια συνταγή πιο… μυρωδάτη.
Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
γάλα
λάδι
Για τη σκορδαλιά:
3-4 πατάτες
ξύδι
σκόρδο… κατά βούληση
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Μαδάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο, σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε από τα νερά του σε σουρωτήρι.
2. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κούπα περίπου γάλα και όσο αλεύρι πάρει, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστος χυλός.
3. Προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι και τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε, γιατί ίσως έχει αφήσει νερά το ψάρι)
4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.
Για την σκορδαλιά:
1. Βράζουμε καλά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
2. Σε μπωλ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι.
3. Στο μούλτι, αλέθουμε μερικές πατάτες με το σκόρδο και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε το μίγμα στις λιωμένες πατάτες… και έτοιμη η σκορδαλιά.
5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.