PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Αξονική και πανοραμική τομογραφία δοντιών. Σε τι χρησιμεύουν;



H αξονική δοντιών έχει εξελιχθεί στις μέρες μας και στον Βιότυπο πραγματοποιείται με σύγχρονα μηχανήματα που εξασφαλίζουν αξιόπιστο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, νέας τεχνολογίας ψηφιακή απεικονιστική μέθοδο της γναθοπροσωπικής χώρας, αποτελεί η Ογκομετρική Υπολογιστική Τομογραφία, η οποία δίνει πληροφορίες για την τρίτη διάσταση.

Πρόκειται για τομογραφία που μοιάζει με την αξονική, όμως υπερτερεί καθώς μεταδίδει στον εξεταζόμενο μειωμένη δόση ακτινοβολίας λόγω της ταυτόχρονης λήψης της άνω και κάτω γνάθου και της επικέντρωσης της δέσμης ακτινοβολίας σε μικρή περιοχή της γνάθου. Στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται, επίσης, η υψηλή ευκρίνεια και η δυνατότητα πραγματοποίησης ακριβών μετρήσεων για πολλά θεραπευτικά σχέδια.

Εκτός από την αξονική δοντιών, υπάρχει και η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία, που αποτελεί μια, επίσης, διαδεδομένη ακτινογραφική εξέταση, που απεικονίζει ολόκληρη τη στοματογναθοπροσωπική περιοχή. Είναι, μάλιστα, η μοναδική ακτινογραφική τεχνική που παρέχει στον οδοντίατρο πλήρη εικόνα όλων των δοντιών και τα οστών τόσο της άνω όσο και της κάτω γνάθου, καθώς και των κροταφογναθικών διαρθρώσεων. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή και ανώδυνη εξέταση ακριβείας, με εξαιρετικά προσιτό κόστος, γεγονός που την καθιστά ως ένα από τα πιο βασικά διαγνωστικά βοηθήματα της οδοντιατρικής.

Ιατρικό Κέντρο Βιότυπος για αξιόπιστα αποτελέσματα!

Στο Ιατρικό Κέντρο ΒΙΟΤΥΠΟΣ μπορείτε να πραγματοποιήσετε με ασφάλεια και αξιοπιστία ένα πλήθος ιατρικών εξετάσεων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που εξασφαλίζουν αποτελέσματα ακριβείας. Το έμπειρο προσωπικό των κέντρων, μάλιστα, θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Επισκεφθείτε, λοιπόν, ηλεκτρονικά το Ιατρικό και Διαγνωστικό Κέντρο ΒΙΟΤΥΠΟΣ biotypos.gr και κλείστε το ραντεβού σας στην τοποθεσία που σας εξυπηρετεί περισσότερο, επιλέγοντας ανάμεσα από Πεύκη, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Κηφισιά, Παγκράτι, Χολαργό, Μελίσσια, Ζωγράφου, Γαλάτσι και Ίλιον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ανδρική υπογονιμότητα. Υπάρχει λύση;

Peristeri News

Γυναικολόγος, πολύτιμος για κάθε γυναίκα!

Peristeri News

Διαδικτυακός ή Ψηφιακός Εθισμός; Είτε έτσι, είτε αλλιώς…

Peristeri News

Leave a Comment