Τα αυγά μάτια είναι μια εύκολη και κλασσική συνταγή. Κατάλληλη για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο…
Υλικά
2 αυγά
2 ντομάτες μικρές ώριμες στον τρίφτη
Ελαιόδαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
– Προσθέτε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι. Τα αφήνετε 4-5 λεπτά να βράσουν και να “σφίξει” λίγο το μείγμα.
– Σπάστε τα αυγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε το σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.
– Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.