Mέσω του διαδικτύου με κωδική ονομασία SLEDGEHAMMER (ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ)» από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης
Συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου δεκαοκτώ άτομα, ενώ δύο αναζητούνται στα όρια του Αυτοφώρου
Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με κωδική ονομασία «ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος (177) ατόμων.
Συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου (18) εκ των οποίων δέκα έξι (16) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί ενώ δύο ημεδαποί αναζητούνται στα όρια του Αυτοφώρου για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. , όπως τροπ. με Ν. 3625/07 « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»
Ειδικότερα: Από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο που διενεργήθηκε στα πλαίσια Αστυνομικής Επιχείρησης με κωδική ονομασία ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνετ από 170 Χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη όπου για την χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή(προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) τριακοσίων εξήντα ενός (361) διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες ιντερνέτ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά(νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας.
Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκια Αστυνομικών της Υπηρεσίας μας μετέβηκαν στις ανωτέρω πόλεις, όπου σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό του οποίου ότι η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής(Βασανισμός νηπίων).
Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ (308) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τριάντα εννέα (39 ) φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD – DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων , για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων( Peer to Peer ( P 2 P ) File Sharing Programs ) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. PAIKO Υ Ελένης διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες με αντίστοιχους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, όπου σχεδόν στο σύνολο τους η είσοδος στις οικίες πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.