Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με ευρύτερη πλειοψηφία.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 174 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, ενώ 97 καταψήφισαν και 9 δήλωσαν «παρών».
Η υπόθεση εκκίνησε μετά από έγκληση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στις 25 Νοεμβρίου του 2020 κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην Ολομέλεια υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και άρα δεν επιτρέπετε η άρση ασυλίας του για να προσθέσει στο τέλος «ψηφίστε ότι θέλετε. Όσο και αν προσπαθήσετε εμείς δεν υποστέλλουμε την σημαία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ανακτούμε τις κοινωνικές συμμαχίες και σε πολύ λίγο τα πράγματα θα είναι αλλιώς».
Οι χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του Στουρνάρα
Η μήνυση εναντίον του υποβλήθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ ύστερα από ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκαλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα «ελεεινό» και «τρισάθλιο» για δάνεια που χορήγησε τράπεζα και δεν ελέγχθηκαν αλλά χαρίστηκαν, εν αντιθέσει με την υπόθεση του δικού δανείου το οποίο αποπληρώνει.
Ο ίδιος χαρακτήρισε νομικά αβάσιμη την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών και κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και εγκάλεσε τον κ. Στουρνάρα για παρέμβαση στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Έκανε λόγο «για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους».