Κλασικό ελληνικό Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο, μια νόστιμη παραλλαγή με αρνί.
Υλικά
1,5 kg αρνάκι σπάλα
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
15 gr ρίγανη
1 kg πατάτες
1,5 ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια στυμμένα
Αλάτι,Πιπέρι
Εκτέλεση
– Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο.
– Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με 50 ml λάδι.
– Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες.
– Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C.
– Σε ένα μικρότερο μπόλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.
– Περιχύνουμε το λαδολέμονο στο αρνάκι.
– Σερβίρουμε το αρνάκι με τις πατάτες.