Το αρνάκι κλέφτικο είναι ένας από τους αγαπημένους και μερακλίδικους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.
Υλικά
1 κιλό αρνάκι, που έχουμε ζητήσει να μας το ξεκοκαλίσουν και να το κόψουν σε μερίδες
600 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
150 ml λάδι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Λαδόκολλα
Σπάγκος
Εκτέλεση
– Ξεκινήστε πλένοντας καλά το αρνί.
– Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αρνάκι μας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τα καρότα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
– Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Το στάδιο αυτό βοηθάει στο μαρινάρισμα του κρέατος.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C.
– Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε 2 χαρτιά ψησίματος το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω τους βάζουμε άλλα δύο ώστε να σχηματίσουμε ένα σταυρό.
– Βάζουμε στο κέντρο τους όλο το μείγμα του κρέατος, χωρίς να προσθέσουμε ούτε λάδι ούτε νερό.
– Κλείνουμε τα χαρτιά σαν να τυλίγουμε πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Αν σε κάποιο σημείο δεν κλείνει καλά το πακέτο, βάζουμε επιπλέον χαρτί ψησίματος.
– Βάζουμε το ταψί με το πακέτο μας στο φούρνο και ψήνουμε για 1 – 1:30 ώρα.
– Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά για να απορροφήσει τα υγρά του.
– Ανοίγουμε το πακέτο μας και είτε το σερβίρουμε έτσι είτε το μοιράζουμε σε πιάτα.
Tip
Συνοδεύουμε με σαλάτα, φρέσκο ψωμί και μπύρα ή κρασί