PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απόφαση της ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ



Απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Μπρεχτ είπε “Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις.”

Πολύ φοβόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως άλλη μοιραία Καρχηδόνα, βιώνει τον τελευταίο του πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο που θα τον αφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ στις 7-8 Σεπτεμβρίου, το σώμα με μια διαδικασία αντικαταστατική και πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της μεταπολίτευσης, προχώρησε στην καθαίρεση του πρόσφατα εκλεγμένου από τη βάση σ. προέδρου Στεφάνου Κασσελάκη.

Το καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει την επικύρωση μιας τέτοιας απόφασης από το ανώτατο όργανο του κόμματος που είναι το συνέδριο, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Το θάρρος -αλλά και η ευθύνη- της γνώμης των μελών της ΚΕ φιμώθηκε μέσω της μυστικής ψηφοφορίας.

Η κοινή λογική, αφού υπερψηφίστηκε μυστική ψηφοφορία να είναι όντως μυστική, εκπαραθυρώθηκε με την κατ’ εξαίρεση τηλεφωνική-φανερή ψηφοφορία των απόντων.

Η Νομαρχιακή Επιστροπή Δυτικής Αθήνας, εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της, είναι εξοργισμένη με αυτές τις εξελίξεις, που μετατρέπουν το κόμμα σε έναν εσωστρεφή, αυτοαναφορικό οργανισμό με χαρακτηριστικά παρασιτικής κλίκας, με μόνο επίδικο την διατήρηση της καρέκλας και την αποκλειστική διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαιτούμε

– ο σ. Πρόεδρος να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Η συνεδρίαση της ΚΕ και κάθε της απόφαση, παραβίασε κατάφωρα το καταστατικό, δίχασε και εξόργησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξέγειρε ακόμα και τον νομικό κόσμο και πρέπει να θεωρηθεί άκυρη.

να συνεχιστούν όλες οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του καταστατικού συνεδρίου όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

οι υπαίτιοι αυτής της εξωφενικής εκτροπής να καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, απαλλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έκανε πράξη το «Πρώτη φορά Αριστερά» στην Ευρώπη, από την τοξική και αντιδημοκρατική παρουσία τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ

Peristeri News

K. Μητσοτάκης: Λαμβάνουμε δράσεις για να μειώσουμε τις ανισότητες

Peristeri News

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές για πρόεδρο του κόμματος

Peristeri News

Leave a Comment