Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει στον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου, αν τον κάνει αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, όπως είναι προγραμματισμένο, είναι το ίδιο το Μαξίμου.
Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει στον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου, αν τον κάνει αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, όπως είναι προγραμματισμένο, είναι το ίδιο το Μαξίμου.
Η εισήγηση που δέχεται είναι να απομακρύνει τον Θόδωρο Πάγκαλο από τη θέση του αντιπροέδρου και να φέρει κάποιον πιο αποτελεσματικό στην διαχείριση της καθημερινότητας, που διαθέτει επικοινωνιακή πείρα, χαίρει σεβασμού στο ΠΑΣΟΚ και δεν εκρήγνυται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτός ο κάποιος είναι ο Δημήτρης Ρέππας.
Αν ο υπουργός Υποδομών δεχτεί να πάει δίπλα στον Πρωθυπουργό για να κρατάει τα ηνία και να τρέξει τις συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, τότε θεωρείται πιθανό και ο Παύλος Γερουλάνος να μετακινηθεί στο Μαξίμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αδειάζει έτσι μια θέση για να βολέψει ο Πρωθυπουργός τη Λούκα Κατσέλη, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία και δεν θέλει να βγάλει από την κυβέρνηση.
Στο Υποδομών θα μπορούσε να μετακινηθεί η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία όμως θεωρείται και υποψήφια για το Εργασίας, αν αυτό δεν συγχωνευτεί με το Υγείας και τεθεί ως άλλο υπερυπουργείο υπό τον Αντρέα Λοβέρδο. Τη θέση της θα μπορούσε να πάρει – ως έκπληξη του ανασχηματισμού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκτός αν ο Πρωθυπουργός τον στείλει σπίτι του. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε το Εξωτερικών, εκεί όμως ο Δρούτσας, ως τοποτηρητής, θεωρείται αμετακίνητος.
Το αγκάθι του ανασχηματισμού πάντως παραμένει το υπουργείο Οικονομικών όπου ο Πρωθυπουργός πιέζει τον Παπαδήμο και εκείνος αρνείται. Η προφανής εναλλακτική σε εξωκοινοβουλευτικό θα ήταν ο Γ. Στουρνάρας (που έχει χειριστεί κρίσεις και πρόσφατα προσελήφθη από την πορτογαλική κυβέρνηση ως σύμβουλος εκτέλεσης του μνημονίου). Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους.