PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντ. Ρέμος: Δεν είμαι κατηγορούμενος, η αλήθεια θα φανεί



Στην αντεπίθεση περνά ο Αντώνης Ρέμος καθώς πρόκειται με αίτηση να ζητήσει να μάθει επισήμως γιατί ερευνάται από τις αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και γιατί έχει δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Χθες Παρασκευή, ο Αντώνης Ρέμος δημοσιοποίησε τόσο επώνυμη δήλωση μέσω των δικηγόρων του, όπου καταγγέλλει, μεταξύ άλλων πως οι διαρροές εις βάρος του «είναι θεσμικό ατόπημα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε σε βίντεο μέσω Instagram με το οποίο απευθύνθηκε κυρίως στους θαυμαστές του, δηλώνοντας πως δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί, δεν είναι κατηγορούμενος, ενώ κάλεσε τους πάντες στις επόμενες συναυλίες του.

Όπως ενημέρωσε, οι συναυλίες που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα θα γίνουν κανονικά, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι δεν είναι κατηγορούμενος και δεν έχει κάτι να κρύψει.

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση.

»Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται… Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες ειδικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κάθε πόλη που θα παίζουμε».

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή

Νωρίτερα ο Αντώνης Ρέμος με δήλωσή του επιβεβαίωσε ότι είναι ο ερευνώμενος καλλιτέχνης και κατηγορεί τις αρχές για διαρροές ψευδών πληροφοριών. «Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» υποστηρίζει ο Αντώνης Ρέμος και προσθέτει «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος, θα συνεχίσω να εργάζομαι κανονικά και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι».

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος.

Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Αντώνη Ρέμο: Έχει πληρώσει όλα τα χρόνια μεγάλους φόρους

Έχει πληρώσει όλα τα χρόνια μεγάλους φόρους, υποστηρίζει ο δικηγόρος του τραγουδιστή που κατηγορείται για φοροδιαφυγή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στη LiFO.

«Όλες οι φορολογικές δηλώσεις του είναι μεγάλες», δηλώνει ο δικηγόρος στη LiFO, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες από την ΑΑΔΕ πως αφορμή του ελέγχου υπήρξε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων επί χρόνια, ύψους μόλις 50.000 ευρώ.

«Έχει πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλους φόρους», επιμένει ο δικηγόρος προσθέτοντας πως φορολογική δήλωση ύψους 50.000 ευρώ, «υπήρχε μόνο σε μια φορολογική περίοδο τέτοια, ετήσια δήλωση». Επίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος επαναλαμβάνει πως ο τραγουδιστής δεν ήταν ενήμερος για τα ευρήματα των αρχών εις βάρος του και πως δεν έχει κληθεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί.

Περνώντας δε στην αντεπίθεση, ο τραγουδιστής προτίθεται να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση για να ενημερωθεί επισήμως για τις κατηγορίες: «Τη Δευτέρα, μαζί με τον έτερο δικηγόρο, Στάθη Μπακάλη, θα μεταβούμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να ζητήσουμε την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να μάθουμε για τι μας κατηγορούν και στη συνέχεια θα αποδομήσουμε τις κατηγορίες», προσθέτει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment