Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ανήσυχος ο επικεφαλής της Bundesbank με τις επιλογές της ΕΚΤ



Tην ανησυχία του για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εξέφρασε ο επικεφαλής της Bundesbank, Τζενς Βάιντμαν, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI.

O διοικητής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας υποστήριξε ότι η διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής δεν επιλύει τα προβλήματα της Ευρωζώνης, αντίθετα δημιουργεί νέα.

«Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η διευκολυντική πολιτική χάνει την αποτελεσματικότητά της» σημείωσε εν συνεχεία, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχουν οι επιλογές της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι στα γερμανικά δικαστήρια εκκρεμούν τρεις προσφυγές εναντίον της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σχετικά με τη γερμανική οικονομία, ο Βάιντμαν εξέφρασε την ικανοποίησή του και χαιρέτισε τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση. Ωστόσο, εκτίμησε ότι το β’ εξάμηνο του 2015 θα καταγραφεί πρόσκαιρη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2025

Peristeri News

ΔΝΤ: Παραμένουν ευνοϊκές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Peristeri News

Δεν θα καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment