PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια



Επικίνδυνες προεκτάσεις παίρνει φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 120 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο αναφέρει: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν

Ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα μετέβησαν και επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων.

Κάηκε όχημα της Πυροσβεστικής

Στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή-κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, όταν στην προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Διαρκής ενημέρωση από το 112

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της νότιας Ευβοίας και ειδικότερα των Κριεζών αλλά και των Πετριών έλαβαν και δεύτερο μήνυμα από το 112. Στο εν λόγω μήνυμα αναφέρεται πως εάν βρίσκονται στα Κριεζά, πρέπει να απομακρυνθούν προς τα Λέπουρα και το Βέλος και αν βρίσκονται στα Κόσκινα, θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τους Ζάρακες και τα Μεσοχώρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Λόγω της πυρκαγιάς στη δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί, μάλιστα, τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment