PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας. Υπάρχει λύση;



H ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας έγκειται στη χαλάρωση της βαλβίδας, που ελέγχει τη ροή του αίματος από τους πνεύμονες προς το σώμα. Στην περίπτωσή της το αίμα πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση κι, έτσι, αντί να πάει προς το σώμα, πηγαίνει ξανά πίσω προς τους πνεύμονες, γεγονός που προκαλεί συμφόρηση στους πνεύμονες, η οποία με τη σειρά της προκαλεί στον ασθενή συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα με την κόπωση, ζαλάδες, εύκολη κόπωση και φτερουγίσματα.

Η ανεπάρκεια, ανάλογα τη βαρύτητά της, μπορεί να είναι μικρού βαθμού ή μικρή ή ήπια, μέτριου βαθμού ή μέτρια και σοβαρού βαθμού ή σοβαρή. Η μόνη θεραπεία της είναι η επέμβαση, είτε επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης της βαλβίδας (με μηχανική ή βιολογική βαλβίδα). Καλύτερη επέμβαση θεωρείται η βαλβιδοπλαστική, η επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, με πλεονεκτήματα που περιλαμβάνουν την αύξηση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας της ζωής του ασθενούς. Πρόκειται για επέμβαση που μπορεί, πλέον, να πραγματοποιηθεί με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο (ενδοσκοπικά, ρομποτικά, θωρακοσκοπικά) και ο ασθενής έχει γρήγορη ανάρρωση, άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και, κυρίως, το καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία του. Το κόστος της διαμορφώνεται βάσει της πολυπλοκότητας της επέμβασης, την εμπειρία της χειρουργικής ομάδας, την ύπαρξη επιπλοκών κ.λπ.

Απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο Καρδιοχειρουργό!

O καρδιοχειρουργός Δρ. Παττακός και Αν. Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, με ειδίκευση στην επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, διαθέτει το πρώτο στην Ελλάδα Υβριδικό Χειρουργείο. Ο ίδιος εφαρμόζει, μάλιστα, τη μέθοδο που αποφέρει το άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα, με τη λιγότερη δυνατή δυσκολία για τον ασθενή και τον λιγότερο χρόνο ανάρρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το pattakos.com, κλείστε το ραντεβού σας και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανανεώστε την κουζίνα σας με μελαμίνες άριστης ποιότητας!

Peristeri News

Περιστέρι: Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Peristeri News

Χαμογελάστε με την άνεσή σας!

Peristeri News

Leave a Comment