PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αναστάσιος Θεοδωράκος: ΟΧΙ στις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων



Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος για τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Περιστερίου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, δηλώνουμε πως είμαστε απόλυτα και κάθετα αντίθετοι σε οιοδήποτε εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με συμπτύξεις και συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του λαοπληθούς και κομβικού Δήμου Περιστερίου.

Ο κύριος και βασικός στόχος στον οποίο αυστηρά εμμένουμε, είναι τα πάγια ολιγομελή τμήματα, όπως και η διατήρηση, αλλά και η υποστήριξή τους, για την εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία και την μείζονα απόδοση της διδασκαλικής επίδρασης, σε σχέση με ολόκληρη την μαθητική κοινότητα της πόλης του Περιστερίου.

Συνεπίκουρος των θέσεών μας είναι και η ομόφωνη ακριβώς γνώμη ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και όλων των εκπαιδευτικών συλλόγων, που ασκούν εκπαιδευτικά καθήκοντα στον Δήμο Περιστερίου.

Τις εν λόγω θέσεις μας ανεπιφύλακτα δηλώσαμε και κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, της 29/8/2024.

Επίσης επικαλούμεθα τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, για την πλήρη κάλυψη κενών και ελλειμματικών φαινομένων, στην επάρκεια και την δυνατότητα πλήρους ανταπόκρισης του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, σε σχέση με τις πολλαπλές εκπαιδευτικές ανάγκες, όλων των σχολικών μονάδων της πόλης του Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (24η)

Peristeri News

Νέο ωράριο εξυπηρέτησης στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Οδοιπορικό: Ομάδα Δημιουργικής Εκφραστικής Γραφής

Peristeri News

Leave a Comment