Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Σε κρίσιμη στιγμή η επίσκεψη Ολάντ



Την ανάγκη η Ε.Ε. να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αρχές υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, η επίσκεψη του κ. Ολάντ πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και η δημιουργική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα που αφορά το μέλλον της Ευρώπης.

«Οι δυνάμεις οι προοδευτικές που θέλουν την Ευρώπη που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και δημοκρατία πρέπει να δώσουν έναν κοινό αγώνα. Το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Ολάντ: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις

Την στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται στη χώρα μας με αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο κοινό νόμισμα και δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά ανάπτυξη και δημοκρατία, αξίες «που πρέπει να προωθήσουμε».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της χώρας μας, αλλά και προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Προανακριτική: Υπερψηφίστηκε το πόρισμα της ΝΔ για τον Τριαντόπουλο

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Δεν έχουν λογική οι δασμοί Τραμπ σε ελιές, λάδι, φέτα

Peristeri News

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ σε ΕΦΚΑ και κυβέρνηση

Peristeri News

Leave a Comment