Μία εξαιρετική σπάνια συνταγή είναι το αγριογούρουνο, ένα ιδιαίτερο φαγητό, που θα λιώνει στο στόμα σας και είναι ιδανικό για το τραπέζι της Κυριακής.
Υλικά
Αγριογούρουνο (περίπου 2 κιλά)
Ξύδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι τοματοχυμό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Αρχικά πλένουμε καλά το κρέας. Από το βράδυ βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας, με νερό και μισό φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι (βοηθάει στο να φύγει η έντονη μυρωδιά). Το αφήνουμε όλο το βράδυ. Το πρωί κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
– Στη συνέχεια το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 έως 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά, όχι όμως εντελώς, γιατί ο βρασμός του θα πρέπει να ολοκληρωθεί με το μαγείρεμα.
– Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
– Προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και αυτό και κατόπιν προσθέτουμε και το κρασί, μόλις αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας καθώς και το ζουμάκι στο οποίο είχαμε βράσει το κρέας.
– Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου ακόμη, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
– Μόλις τραβήξει τα υγρά του και δέσει η σάλτσα του, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Tip
Μπορείτε να το συνοδέψετε με πιλάφι, πατάτες ή πουρέ.