PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άγρια κόντρα Παπανδρέου με εισαγγελείς



Στο σκαμνί καθίζει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Στο σκαμνί καθίζει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η φραστική επίθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς, για την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων της ΕΛΣΤΑΤ.

«Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία» σχολίασε μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ο πρώην πρωθυπουργός.

Απαντώντας, το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων υπογραμμίζει: «Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης κι επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι κάποιοι, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου» συνεχίζει το Δ.Σ. της ΕΕΕ «φαίνεται να αγνοεί ότι η εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, κάτι που έχει πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές».

Με αφορμή, τέλος, τις επικρίσεις κατά δικαστικών λειτουργών, τις οποίες διατυπώνουν τον τελευταίο καιρό πολιτικά πρόσωπα, όπως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε όλες αυτές τις δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που δήθεν εντοπίζουν όσοι τις κάνουν σε δικαστικές ενέργειες.

Είναι αυτονόητο όμως ότι υπάρχουν όρια που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Στο μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου χθες το απόγευμα επισκέφθηκε τα γραφεία των Ρωμαϊκών Κοινοτήτων και σήμερα το Ζωγράφειο Λύκειο.

Ο κ. Παπανδρέου είναι προσκεκλημένος του Ιδρύματος Global Relations Forum, για να μιλήσει στην αυριανή ετήσια γενική του συνέλευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε λύση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία

Peristeri News

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαχμούντ Αμπάς

Peristeri News

Leave a Comment