PeristeriNews.gr
Συνταγές

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα



Οταν το αχλάδι συνάντησε τη σοκολάτα…

Υλικά:

* 120 γρ. ζάχαρη
* 1 αυγό
* 10 γρ. λικέρ
* 70 γρ. βούτυρο
* 250 γρ. αλεύρι
* 8 γρ ξερή μαγιά ή 16 γρ φρέσκια μαγιά
* 4-5 αχλάδια
* 1 κρόκος αυγού
* 250 γρ. κουβερτουρα
* 90 γρ. γάλα

Εκτέλεση:

1. Βαζουμε τη μαγια σε ένα μπολ μαζί με 8-10 κουταλακια του γλυκού νερό μεχρι να διαλυθεί.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βουτυρο και πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Αν χρειαστει προσθέτουμε ελάχιστο αλευράκι.
4. Ανοίγουμε σε στρογγυλο φύλλο αφου αφησουμε περιπου 80 γρ. ζυμης στην άκρη.
5. Βάζουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα το φυλλο αφου λαδώσουμε και απο πάνω αφου καθαρισουμε κοβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
6. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και οταν κατεβάσουμε απο τη φωτια προσθέτουμε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
7. Αδιάζουμε τη σοκολάτα πάνω απο τα αχλάδια απλώνουμε ομοιόμορφα και με τη ζύμη που κρατησαμε κανουμε κορδονια-λεπτές λορίδες σχεδιακια πάνω απο την πιτα.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 για μισή ώρα.
9. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε πριν σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Συμβουλές
Δεν χρειάζεται να περιμενετε για τη ζυμη να φουσκώσει επειδη έχει μαγια. Την ανοίγετε αμέσως! Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment