PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τι πρόκειται να γίνει στο οικόπεδο «Μπόθου» που προορίζεται για Ειδικό Σχολείο Περιστερίου



Απάντηση της ΚτΥπ ΑΕ σε δημοσίευμα που αφορούσε το οικόπεδο «Μπόθου» στο Περιστέρι…

Την απάντησή της σε δημοσίευμα που αφορούσε το οικόπεδο «Μπόθου» στο Περιστέρι απέστειλε η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Όπως αναφέρει στην απάντηση σε καμία περίπτωση ο χώρος του Ειδικού Σχολείου Περιστερίου δεν προορίζεται για κατασκευή γηπέδων 5×5.

Αναλυτικά η απάντηση:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, και τίτλο «Αδιανόητη ενέργεια της κρατικής εταιρείας Κτηριακές Υποδομές […]. Αντί για τη δημιουργία σχολείου ΑμΕΑ γήπεδα 5×5…!». Για αυτό το λόγο σας αποστέλλουμε μια πλήρη ενημέρωση επί του θέματος.

Η όλη ιστορία μπορεί να συνοψισθεί στην ακόλουθη πρόταση: η εκμίσθωση μέρους του οικοπέδου «Μπόθου» για γήπεδο 5×5 ουδεμία σχέση έχει ούτε αναιρεί την ανέγερση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου!

Συνοπτικά

  1. Η στέγαση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου όχι μόνο προχωράει αλλά μάλιστα επισπεύδεται. Διαμορφώνεται για το σκοπό αυτό το κτίριο που παλαιότερα φιλοξενούσε το 3ο Δημοτικό σχολείο. Έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και ξεκινούν οι εργασίες με στόχο οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου να στεγαστούν στο νέο χώρο εντός του 2015.
  2. Η επιλογή στέγασης του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο κτίριο του 3ου Δημοτικού σχολείου έγινε μετά αίτημα του Αντιδημάρχου και των εκπαιδευτικών του Περιστερίου.
  3. Η εκμίσθωση μέρους του οικοπέδου «Μπόθου» για την κατασκευή γηπέδου 5×5 έχει γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για το δημόσιο συμφέρον. Προβλέπεται η δωρεάν διάθεση του γηπέδου σε σχολεία του Περιστερίου και η διαμόρφωση -με έξοδα του μισθωτή- χώρων για ΑμΕΑ.
  4. Εάν ο Αντιδήμαρχος και οι εκπαιδευτικοί του Περιστερίου τελικά δεν επιθυμούν την άμεση στέγαση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ στο κτίριο του 3ου Δημοτικού σχολείου αλλά προτιμούν να ακολουθηθεί ο αρχικός προγραμματισμός της ΚτΥπ ΑΕ για την κατασκευή νέου κτιρίου σε μέρος του οικοπέδου «Μπόθου», παρακαλούμε να μας ενημερώσουν όσο πιο άμεσα γίνεται καθώς οι μηχανικοί μας έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται για το έργο ενώ έχουμε κάνει το παν για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση. Σε τέτοια περίπτωση θα διακόψουμε τις εργασίες παρεμβάσεων στο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου και θα ενταχθεί η εκπόνηση της μελέτης του νέου κτιρίου του ΕΕΕΕΚ στο πρόγραμμα της εταιρείας για την περίοδο 2016-2018 με προοπτική να ξεκινήσουν οι εργασίες το 2019, εάν υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Περιστέρι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια από τις περιοχές προτεραιότητας του προγραμματισμού της ΚτΥπ ΑΕ, ενώ έχουμε άριστη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή. Μόνο τον τελευταίο χρόνο ανακαινίστηκαν 8 Δημοτικά σχολεία (1ο, 9ο, 11ο, 12ο, 13ο, 27ο, 33ο και 45ο), κατασκευάστηκε νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 22ο Δημοτικό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για το ΤΕΕ Περιστερίου, η κατασκευή πέντε (5) νηπιαγωγείων (10ο, 11ο, 14ο, 21ο και 31ο) και οι μελέτες για το 28ο Δημοτικό σχολείο, τον εξωραϊσμό των αύλειων χώρων τριών Δημοτικών (30ο, 32ο και 41ο) και φυσικά για το ΕΕΕΕΚ.

Αναλυτικά

Είναι γεγονός ότι το επονομαζόμενο οικόπεδο «Μπόθου» στη συμβολή των οδών Θέτιδος και Πελασγών στο Περιστέρι ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ ΑΕ), προορίζεται πρωταρχικά για την ανέγερση σχολικών κτιρίων. Εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο ανέγερσης δύο νηπιαγωγείων. Στο ίδιο επίσης οικόπεδο η ΚτΥπ ΑΕ προγραμμάτιζε να κατασκευασθεί ειδικό σχολείο για μαθητές ΑμΕΑ (ΕΕΕΕΚ Περιστερίου) με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης κατασκευής το 2019 και παράδοση το 2021.

Με επιστολές τους στην ΚτΥπ ΑΕ, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστερίου) καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιστερίου κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος (στις 30 Ιουνίου 2014 και στις 6 Νοεμβρίου 2014 αντίστοιχα – συνημμένες), δήλωναν ότι έχει διαπιστωθεί ανάγκη για την άμεση στέγαση των 40 μαθητών ΑμΕΑ του Περιστερίου από το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω σε οικείο χώρο. Ζητούσαν τη διαμόρφωση σε ΕΕΕΕΚ του κτιρίου το οποίο παλαιότερα στέγαζε το 3ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Η ΚτΥπ ΑΕ έχει, επομένως, ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το έργο των άμεσων παρεμβάσεων στο κτίριο που παλαιότερα στέγαζε το 3ο Δημοτικό σχολείο, για τις ανάγκες στέγασης του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου.

Εντωμεταξύ όσο το μέρος του οικοπέδου «
Μπόθου» το οποίο προοριζόταν για το ΕΕΕΕΚ παραμένει άδειο, η εταιρεία μας αποφάσισε να το εκμεταλλευθεί για όσο χρόνο δεν υπάρχει άμεση ανάγκη ανέγερσης σχολείου. Η εκμετάλλευση θα προσφέρει έσοδα στην ΚτΥπ ΑΕ, ενώ παράλληλα θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε σχολεία της περιοχής. Η απόφαση εκμίσθωσης του άδειου μέρους του οικοπέδου για τη δημιουργία γηπέδου 5×5 έχει γίνει με τους ακόλουθους όρους:

– Μισθώνεται για διάρκεια τεσσάρων ετών και υπάρχει ρήτρα για την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΚτΥπ ΑΕ και πριν από τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης, όποτε και εάν η ΚτΥπ ΑΕ το θελήσει.

– Θα γίνεται δωρεάν χρήση του γηπέδου από σχολεία της περιοχής.

– Όλες οι κατασκευές να είναι προσωρινές έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά την αποχώρηση του μισθωτή.

– Με έξοδα του ιδιώτη μισθωτή θα γίνουν και παρεμβάσεις ειδικά για ΑμΕΑ οι οποίες μετά θα παραμείνουν στο χώρο και θα ανήκουν στην ΚτΥπ ΑΕ χωρίς κανένα κόστος για το Δημόσιο.

Συνοψίζοντας, η εκμίσθωση μέρους του οικοπέδου «Μπόθου» για γήπεδο 5×5, καμία σχέση δεν έχει με την κατασκευή του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που είναι σε εξέλιξη στο χώρο του παλαιού 3ου Δημοτικού σχολείου. Αντίθετα, ο νέος χώρος για το ειδικό σχολείο θα παραδοθεί εντός του 2015 ενώ το γήπεδο θα αναβαθμίσει χωρίς κανένα κόστος τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τους μαθητές σχολείων της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Peristeri News

Το πύρινο μέτωπο πέρασε στην Ακράτα

Peristeri News

Προκήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ για τις 20 Νοεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment