PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε πλήρη εφαρμογή το αντιτρομοκρατικό σχέδιο για το Παρίσι (video)



Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και ενάντια στην τρομοκρατία.

Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Είμαστε, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα γεγονότα, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Είναι συνεπώς σημαντικό το σχέδιο Vigipirate, το οποίο έχει τεθεί εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή για την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς και προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε ο υπουργός στο τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής κρίσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κ. Καζνέβ τόνισε παράλληλα ότι «όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί» για την εγγύηση της ασφάλειας της διαδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στη Γαλλία, όπου θα μετάσχουν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια», τόνισε ο κ. Καζνέβ.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και ενάντια στην τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μεταναστευτικό: Σκληραίνει τη στάση της η ΕΕ

Peristeri News

Νετανιάχου προς Χαμάς: Καταθέστε τα όπλα, παραδώστε τους ομήρους και θα ζήσετε

Peristeri News

Οι ισραηλινοί θεωρούν ότι σκότωσαν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Peristeri News

Leave a Comment