Μια πολύ καλή συνταγή που στρώνει στομάχι και λαιμό.
Μια πολύ καλή συνταγή που στρώνει στομάχι και λαιμό.
Υλικά
• 2kg προβατίνα με κόκαλο σε μερίδες
• 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
• χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και νεροβράζουμε την προβατίνα, ξαφρίζοντας σταδιακά, για μία ώρα περίπου.
Στη συνέχεια τοποθετούμε την προβατίνα σε μια πιατέλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε την προβατίνα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Pίχνουμε 3 ποτήρια νερού στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2,5-3 ώρες προσθέτοντας αν χρειαστεί σταδιακά νερό.
Πριν σβήσουμε το φαγητό το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
Mπορείτε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες, σέλινο ή να τα βράσετε χώρια και να συνοδέψετε το φαγητό.