PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ιατρικές εκπαιδευτικές δράσεις στην Αγία Άννα Περιστερίου



Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, έγινε η επόμενη διαδραστική ημερίδα στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού Αγίας Άννας στο Περιστέρι.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, έγινε η επόμενη διαδραστική ημερίδα στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού Αγίας Άννας στο Περιστέρι.

blank

Θέμα της ημερίδας αυτής ήταν: «Παθολογίες του Ουροποιητικού Συστήματος . Ρωτάω τον γιατρό μου». Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο χειρουργός – ουρολόγος Γιώργος Καραμιχάλης και η ιατρός Πηγή Τάρλα. Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου, δόθηκαν οδηγίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών. Στον διάλογο που επακολούθησε επίσης πήραν μέρος ο πνευμονολόγος – ιατρός Νίκος Αναστασίου, η κλινική ψυχολόγος Βίκυ Κονδύλη και ο χειρουργός – οδοντίατρος Πάνος Αναστασιάδης.

Στόχος όλων μας είναι να ανοίξει μια νέα σελίδα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, γιατί τα κοινωνικά έργα θέλουν ψυχή και πραγματική αγάπη.

Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε την ψυχή μας στη ξεχασμένη τρίτη ηλικία και να επιβεβαιώσουμε με τις πράξεις μας ότι τα λόγια μας έχουν ηθική υπόσταση. Ότι πραγματικά, χωρίς ιδιοτέλεια, θα προσφέρουμε την αγάπη και τη φροντίδα σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Η οικονομική κρίση οδήγησε σε αδιέξοδο την ανθρωπιά, την ζεστασιά, τον αυθορμητισμό και την αξιοπρέπειά μας. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και να δηλώσουμε παρόντες σε κάθε κοινωνική ευαισθησία, σε κάθε κοινωνική αναζήτηση. Έτσι μόνο ο καθένας από εμάς θα κερδίσει πάλι τη χαμένη του αξιοπρέπεια, τα χαμένα όνειρα ζωής που κάποιοι έχουν «κλέψει».

Το επόμενο διαδραστικό σεμινάριο στις 16 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας θα αφορά την «κατάθλιψη». Θα συμμετέχουν οι επιστήμονες Βίκυ Κονδύλη, Πηγή Τάρλα, Γιώτα Τσιαούση, Κατερίνα Φώτου και Μαρία Σασσάνη.

Οι επιστήμονες Υγείας υποσχέθηκαν στον κόσμο που υποφέρει αυτή τη χρονική στιγμή και ζητά μια πραγματική ελπίδα ζωής, μια σανίδα σωτηρίας στην ευαισθησία και στην κοινωνική δικαιοσύνη, ότι θα κάνουν τα πάντα για να δημιουργηθεί με ένα «τσουνάμι» αλληλεγγύης το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο στην πόλη μας.

Ο επιστημονικός συντονιστής της πρωτοβουλίας

Υγείας και Παιδείας για το Περιστέρι

Γιώργος Βαθιώτης, καθηγητής MSc


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

«Βομβαρδισμένο» τοπίο πλατείες του Λόφου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment