PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε η βασίλισσα της Ολλανδίας



Στις 30 Απριλίου θα γίνει η στέψη και η ενθρόνιση του 45χρονου διαδόχου της βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας.

Στις 30 Απριλίου θα γίνει η στέψη και η ενθρόνιση του 45χρονου διαδόχου της βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας, η οποία με τηλεοπτικό διάγγελμά της ανακοίνωσε την παραίτησή της από τον θρόνο. Η Βεατρίκη βασίλευσε επί 33 χρόνια κι αποφάσισε τρεις μέρες πριν γίνει 75 χρονών να αποσυρθεί από τα αξιώματά και τις βασιλικές υποχρεώσεις της, ώστε “οι ευθύνες να περάσουν στα χέρια της νεάς γενιάς” όπως τόνισε. Ο νέος βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ θα είναι ο πρώτος άνδρας διάδοχος που ανεβαίνει στον θρόνο από το 1890. Η μητέρα του ενθρονίστηκε στις 30 Απριλίου 1980.

Οι παρακολουθούντες τα… βασιλικά τεκταινόμενα βρίσκουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτήν την αλλαγή, καθώς στη Βρετανία η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ήδη 86 χρονών, πέρυσι γιόρτασε τα 60 χρόνια βασιλείας της, ενώ το 2011 ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε ο άμεσος διάδοχος θρόνου με τη μεγαλύτερη αναμονή στη βρετανική ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο Εδουάρδος Ζ με 59 χρόνια, 2 μήνες και 13 ημέρες αναμονής.

blank

Ο Κάρολος, που πλέον είναι 64 χρονών, χρίσθηκε διάδοχος σε ηλικία 3 ετών όταν η μητέρα του ενθρονίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1952. Η Ελισάβετ είναι η δεύτερη βασίλισσα με τη μεγαλύτερη… θητεία στον θρόνο μετά τη Βικτώρια που βασίλευσε για 63 χρόνια. Ωστόσο, δεν φαίνεται ο Κάρολος να έχει την ίδια τύχη με τον Ολλανδό πρίγκιπα καθώς η μητέρα του το έχει δηλώσει ορθά κοφτά ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά το στέμμα της κι έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στη χώρα της. Οπότε δύσκολο φαντάζει να παραιτηθεί για τον οποιονδήποτε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ

Peristeri News

«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Ισραήλ

Peristeri News

Ισραήλ: Οι πολίτες φεύγουν από τα καταφύγια μετά την ιρανική επίθεση

Peristeri News

Leave a Comment