PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Π.Κατώνης: «Ατρόμητος χωρίς Σπανό δεν γίνεται»



Απόψη του Παύλου Κατώνη για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιώργου Σπανού από την ΠΑΕ Ατρόμητος.

H παρέα είναι αραγμένη στον καφενέ «Παράδεισος» και συζητάει για τον αγώνα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός. Τρεις θρυλικές μορφές σχολιάζουν την είδηση ότι ο Γιώργος Σπανός ετοιμάζεται να τα παρατήσει. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΦΟΣ: «Μα καλά τι γίνεται εκεί κάτω ρε παιδιά;».

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ:«Τι να γίνει, οι δικοί μας (εννοεί τους φιλάθλους) την έπεσαν στους παίκτες και στον Σπανό επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό. Ξέρετε εγώ είμαι ο πρώτος που θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό αλλά μπάλα είναι αυτή και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ:«Τι να κάνω που δεν πρόλαβα να δω το παιχνίδι από κάτω. Θα τους είχε πάρει ο διάολος ναούμε».

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ:«Παιδιά, ο Σπανός είναι το καλύτερο «λαχείο» που θα μπορούσε να μας τύχει».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΦΟΣ:«Δεν το συζητώ. Πρέπει με νύχια και με δόντια να τον κρατήσουμε, γιατί άμα φύγει θα διαλύσουμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ:«Άμα ήμουν κάτω δεν θα τον άφηνα να φύγει. Αλλά και από εδώ ψηλά που είμαι εύχομαι και προσεύχομαι να μείνει. Τον έζησα από πολύ κοντά και είναι διαμάντι. Μακάρι να μπορούσα να το πω στους κάτω. Ρε τι πάτε να κάνετε;».

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ:«Γιώργο συμφωνώ και προσεύχομαι μαζί σου. Θα στείλω κείμενο στο «ΦΩΣ». Θα τους πω ότι Ατρόμητος χωρίς Σπανό δεν γίνεται».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΦΟΣ:«Μαζί σας κι εγώ».

Εσείς τι λέτε φίλοι μου, ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να έχει γίνει εκεί πάνω; Αυτές οι θρυλικές μορφές του Ατρόμητου πως νομίζετε θα πήραν την πληροφορία για πιθανή αποχώρηση του Σπανού; Να την πέρασαν απαρατήρητη αποκλείεται…..

Προσωπικά τόσα χρόνια που ζω την ομάδα από μέσα, κι εδώ που τα λέμε είμαι πολύ τυχερός να πληρώνομαι και να κάνω την καψούρα μου ταυτόχρονα, δεν είχα εκφραστεί ποτέ δημόσια. Λόγω θέσης βλέπετε…Τώρα νιώθω την ανάγκη να το κάνω και ας ξέρω ότι θα κατηγορηθώ. Δεν με ενδιαφέρει άμα πουν ότι αυτός γράφει επειδή τρώει ψωμί από τον Ατρόμητο. Σήμερα θέλω να μιλήσω ως «Ατρόμητος» και μόνο. Στο κάτω της γραφής είναι περήφανος γιατί έχοντας αφιερώσει χιλιάδες ώρες από τη ζωή μου είμαι εκείνος που έγραψε την ιστορία του Ατρόμητου και μάλιστα σε δύο εκδόσεις. Με την ιδιότητα λοιπόν του συγγραφέα της ιστορίας του Ατρόμητου θέλω να πω τα εξής για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στην ομάδα:

Ο πρόεδρος είπε ότι θα φύγει από την ομάδα άμα δει ότι δεν δίνει όραμα. Πρόεδρε δεν συμφωνώ μαζί σου. Λάθος. Εμείς πρέπει να σου δώσουμε όραμα. Εσύ μας έδωσες, εμείς δεν του δώσαμε. Κι εξηγώ:

* Όταν η ομάδα έπαιξε σε δύο συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου Ελλάδας δεν μας έδωσες όραμα;

* Όταν στον πρώτο τελικό με την ΑΕΚ μαζέψαμε 15 χιλιάδες φιλάθλους δεν μας έδωσες όραμα;

*Όταν τα καραβάνια των φιλάθλων θύμιζαν εποχές που μακάρι να ζήσουμε ξανά δεν μας έδωσες όραμα;

* Όταν στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό ήμασταν καμιά δεκαριά χιλιάδες φίλαθλοι, παρά τα έκτροπα του προηγούμενου τελικού, δεν μας έδωσες όραμα;

*Όταν παίζουμε με τη Νιούκαστλ και άμα δεν υπήρχε ο αλήτης ο Ελβετός διαιτητής θα παίζαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι όραμα;

*Όταν είμαστε στην πρώτη τετράδα σταθερά και θα ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη δεν είναι όραμα;

* Όταν πηγαίνουμε στα σχολεία εδώ κι οκτώ χρόνια και οι μαθητές τραγουδούν για τον Ατρόμητο δεν είναι όραμα;

*Όταν μας φέρνεις πρωτοκλασάτους παίκτες και προπονητές που δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε στον ύπνο μας δεν είναι όραμα;

* Όταν έρχονται στο Μαζαράκη, μαθητές γυμνασίου και φωνάζουν συνθήματα και μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο από την ανατριχίλα, δεν είναι όραμα;

*Όταν δεκάδες παιδιά στις Ακαδημίες γαλουχούνται με την ιδέα του Ατρόμητου και γίνονται μόνο Ατρόμητος δεν είναι όραμα;

* Όταν ο γιος μου ο Κωνσταντίνος εν τέλει διαβάζει αθλητική εφημερίδα και ξεκινάει από το ρεπορτάζ του Ατρόμητου δεν είναι όραμα;

Και τι θα πω εγώ στον γιο μου άμα το καλοκαίρι φύγει ο Σπανός; Εγώ και άλλοι δεκάδες μπαμπάδες που καμαρώνουμε ότι τα παιδιά μας είναι Ατρόμητος; Θα με ρωτήσει «μπαμπά γιατί έφυγε ο Σπανός;». Πείτε μου τι να του απαντήσω. Να του πω ότι έφυγε επειδή δεν μας έδωσε όραμα θα του πω ψέματα. Να του πω την αλήθεια; Το παιδί θα απογοητευτεί. Θα κλάψει. Θα κλάψει γιατί κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) ανεγκέφαλοι με την στάση τους απέναντι σε ένα άνθρωπο που μόνο προσφέρει, θα του στερήσουν το όραμα. Τη χαρά να λέει ότι είναι «Ατρόμητος» και να φουσκώνει σαν το παγόνι από την περηφάνια. Και ας ξέρει ότι πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε ποτέ.

Τη φιλοδοξία την κάναμε…μειονέκτημα

Θα έλεγα ωστόσο ότι τη φιλοδοξία μας προσπαθούμε να την κάνουμε…μειονέκτημα. Επειδή είμαστε φιλόδοξοι και βάζουμε ψηλά τον πήχη, να μας καταριούνται επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό. Έχουμε κάνει τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και φέρνουμε την καταστροφή. Λες και δεν έχουμε δικαίωμα στην ήττα. Τι θέλουν να μην είμαστε φιλόδοξοι; Να μας το στερήσουν και αυτό; Μπάλα είναι όλα γίνονται. Σημασία έχει να ελπίζεις και να παλεύεις για το δικαίωμα σου στην ελπίδα. Ο κόσμος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία, εκτιμά και σέβεται την προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος. Πάντα και παντού θα βρουν πέντε-έξι –δέκα που δεν έχουν τίποτα μέσα στο κεφάλι τους.

Αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να γίνει είναι να δώσουμε εμείς όραμα στον πρόεδρο, όχι αυτός σε εμάς. Δεν γίνεται ρε παιδιά να μην μαζεύουμε πέντε έξι χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. Δεν γίνεται να θέλουν να μπουν όλοι τζάμπα και να βρίζουν από πάνω. Δεν γίνεεεται!.

Εσείς τι πιστεύετε άμα η δυναμική μας ήταν διαφορετική δεν θα κάναμε ακόμη περισσότερα πράγματα; Με τη σφεντόνα είμαστε και θέλουμε να τα βάλουμε με μπαζούκας. Τι να πουν άλλες ομάδες που έχουν λαό από πίσω τους. Για πολύ λαό μιλάμε.

Κοντολογίς: Ποιος πρόεδρε δίνει το όραμα; Εγώ πάντως αποκλείεται. Λέω λοιπόν ότι το όραμα να κυκλοφορεί ο νέος, ο ηλικιωμένος, στους δρόμους της πόλης να φοράει τη μπλούζα της ομάδας και να καμαρώνει το δίνεις εσύ. Παλιά έβλεπα στην πόλη μας να φοράνε μπλούζες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και με έπιανε σύγκρυο. Τώρα κόπηκαν αυτά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η πρώτη ομάδα τείνει να γίνουμε εμείς. Και πίστεψε το είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα που εσύ το πέτυχες.

Παιδιά, φίλοι της ομάδας μας καταλάβατε γιατί πιστεύω ότι εμείς πρέπει να δώσουμε όραμα στον Σπανό και όχι ο Σπανός σε εμάς; Πολλά έχει κάνει εκείνος για εμάς, ήρθε η ώρα η δική μας, η ώρα των φιλάθλων.

Και αν τον έχουμε απογοητεύσει, στο χέρι μας, στο χέρι σας είναι να τον κάνουμε να αλλάξει γνώμη. Γιατί το ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά: Ατρόμητος χωρίς Σπανό δεν γίνεται» όπως σοφά είπε ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΩΝΗΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δύσκολη κλήρωση για τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας

Peristeri News

Ήττα (2-0) για τον Ατρόμητο κόντρα στον Ολυμπιακό

Peristeri News

Το Περιστέρι κατέλαβε την τρίτη θέση του Super Cup 2024

Peristeri News

Leave a Comment