PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για τον προϋπολογισμό του 2013



Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου σχετικά με τον προϋπολογισμό που θεωρεί ότι εξαθλιώνει το λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Τα μέτρα που προωθεί η Διοίκηση Παχατουρίδη είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που εφαρμόζει η αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013 προβλέπει:

Μείωση κατά 33% της κρατικής επιχορήγησης από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) δηλαδή 14.000.000 ευρώ φέτος από 21.000.000 πέρυσι.

Αυτό σημαίνει μείωση των, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστων δαπανών: για τις σχολικές επιτροπές 656.000 από 1.343.000, για κοινωνική πολιτική και αθλητισμό 3.700.000 από 5.823.000, των μισθών των εργαζομένων 16.141.000 από 19.547.000 και ανάλογη μείωση και σε άλλες κοινωνικές δαπάνες.

Αντίθετα τα έσοδα από το λαό, όπως από δημοτικά τέλη, φόρους, χαράτσια, πρόστιμα, παράβολα κλπ αυξάνονται κατά 10% (29.231.000 από 26.588.000) παρά την μείωση των λαϊκών εισοδημάτων!

Είναι φανερό ότι απολύονται εργαζόμενοι και ότι υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες γίνονται ανταποδοτικές (παιδικοί σταθμοί, πνευματικό κέντρο) είτε ιδιωτικοποιούνται με αποτέλεσμα ο δημότης να πληρώνει περισσότερα στο Δήμο και να απολαμβάνει λιγότερες υπηρεσίες.

Ήδη η Διοίκηση Παχατουρίδη δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με πρόσχημα τη μεταστέγαση του γκαράζ, που λέει ότι θα το απομακρύνει χωρίς να έχει συγκεκριμένη πρόταση για το χώρο. Το μόνο συγκεκριμένο είναι ότι θα το κάνει με ΣΔΙΤ (δηλαδή σύμπραξη με ιδιώτες), όπως ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι δηλωμένο το ενδιαφέρον μεγαλοεργολάβων και σε εξέλιξη οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης πανελλαδικά. Νέα χαράτσια ετοιμάζουν για τον περιστεριώτικο λαό κράτος, Δήμος και εργολάβοι!

Τεχνικό πρόγραμμα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες

Το λεγόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της Διοίκησης Παχατουρίδη είναι ενταγμένο στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου που επιδιώκει εύκολο, γρήγορο και μεγάλο κέρδος.

Δεν κάνει καμιά πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα και αδιαφορεί για έργα αντισεισμικής θωράκισης, όπως προσεισμικοί έλεγχοι και παρεμβάσεις σε σχολεία και χώρους μαζικής συνάθροισης.

Δεν περιλαμβάνει καμιά διάνοιξη οδικού άξονα (π.χ. Αγ. Ιεροθέου, Αγ. Βασιλείου κλπ).

Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τη βελτίωση της αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής.

Παρά τα τεράστια προβλήματα στην κτιριακή υποδομή των νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών προβλέπεται το κτίσιμο μόνο ενός Β/Ν σταθμού.

Ό,τι επιλέγει η ΕΕ και οι εργολάβοι!

Αντίθετα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά επιλέξιμων έργων και προβλέπει να γίνουν με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ή με ΣΔΙΤ. Παραβλέπει τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και του λαού! Σπαταλά τεράστια ποσά, περίπου 15.000.000 ευρώ για αναπλάσεις βιτρίνας (πλατεία Αγ. Αντωνίου, κεντρική πλατεία, 1η παιδική χαρά, Αιμ. Βεάκη, νησίδα της οδού Κύπρου κλπ)

Είναι πρόκληση! Την ώρα που ο λαός του Περιστερίου αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης η Διοίκηση αποφασίζει έργα βιτρίνας! Την ώρα που τα παιδιά κρυώνουν και πεινάνε στα σχολεία η Διοίκηση Παχατουρίδη τους φτιάχνει πράσινα δώματα-μπίζνες για εργολάβους!

Την ώρα που η ανεργία θερίζει στην πόλη μας ο Δήμος συνεργάζεται με τους δουλέμπορους των λεγόμενων ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει υπεργολαβία στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που αποφάσισαν κυβέρνηση, αστικά κόμματα, ΕΕ και πλουτοκρατία.

Γονατίζουν το λαό με τη φτώχεια και την ανέχεια και τον στέλνουν όμηρο και σκυμμένο στα νύχια της «φιλανθρωπίας» προσδοκώντας την πλήρη υποταγή του.

Ο πιο καλός ο μαθητής!

Η Διοίκηση Παχατουρίδη συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και ο ζήλος της είναι πώς θα την υλοποιήσει αποτελεσματικότερα! Γι’ αυτό κολακεύεται από τα «μπράβο» που εισπράττει από τους κυβερνητικούς φορείς! Είναι συνυπεύθυνη στην ισοπέδωση του περιστεριώτικου λαού! Το αντιλαϊκό της πρόσωπο έδειξε και όταν αρνήθηκε να παραχωρήσει σχολικές αίθουσες για ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε μαθητές λαϊκών οικογενειών, από εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, όπως ζήτησε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Οι ενστάσεις της παράταξης Κελάφα (τμήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Λαλένη (ΠΑΣΟΚ) ήταν διευκρινιστικού χαραχτήρα και οι διαφωνίες τους περιορίστηκαν στην καλύτερη διαχείριση και επιδόθηκαν σε ανούσιες κοκορομαχίες με τη Διοίκηση και το Δήμαρχο. Οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναπαρήγαγαν τις αυταπάτες και τις συγχύσεις που καλλιεργούν τα κόμματά τους για άλλη διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος.

Περιστεριώτισσα, Περιστεριώτη

Μην έχεις αυταπάτες! Η πολιτική αυτή που εφαρμόζει και η Διοίκηση Παχατουρίδη και που ισοπεδώνει γενικά τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ήρθε για να μείνει! Για εμάς σήμερα, για τα παιδιά μας αύριο! Μας λένε ότι αυτή είναι η μοίρα μας και να την αποδεχτούμε. Να θησαυρίζει δηλαδή το κεφάλαιο και …κάτι θα περισσέψει και για εμάς!

H ανάπτυξη που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση ΔΕΝ θα ωφελήσει το λαό! Τα βάρβαρα μέτρα, οι δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές δαπάνες, η ανελέητη φοροληστεία του λαού, οι προκλητικές αυξήσεις της ΔΕΗ φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα. Με τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και υπηρεσιών ενισχύει ακόμη πιο προκλητικά το κεφάλαιο.

Με το νόμο τους πλουτίζουν, με το νόμο τους φτωχαίνεις!

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πλουτοκρατία να έχει νόμιμα(!) στα σεντούκια της αμύθητο πλούτο! Να κολυμπάνε στα νόμιμα(!) δισεκατομμύρια και το δικό σου παιδί να πεινάει, να κρυώνει, οι άνθρωποί σου να μην έχουν ούτε το φάρμακό τους! Σκέψου ότι τα πλούτη τους είναι δικά σου! Εσύ με τον ιδρώτα σου τα παρήγαγες! Αυτοί τα άρπαξαν ΝΟΜΙΜΑ! Γιατί δικοί τους είναι οι αστικοί νόμοι! Τη δική τους εξουσία θωρακίζουν! Για να σε κλέβουν ΝΟΜΙΜΑ! Αν δεν αγανακτήσεις τώρα, πότε; Τώρα είναι η ώρα! Τώρα ο καθένας με την τάξη του!

Τέρμα στις αυταπάτες! Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας!

Μην πείθεσαι από τα παραμύθια της όποιας αστικής διαχείρισης! Καμιά «αριστερή» κυβέρνηση δεν θα πείσει τους καπιταλιστές να παραιτηθούν από τα κέρδη τους! Μόνο η ενωμένη γροθιά της εργατικής τάξης θα το επιβάλει! Με την κατάκτηση της εξουσίας και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής! Με αποδέσμευση από την ΕΕ! Διαγραφή του χρέους. Για να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν! Για να λειτουργούν οι εργατικοί νόμοι για το λαό!

Άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η ταξική πάλη έχει μεγάλη ιστορία και πολύτιμη πείρα. Μπορεί σήμερα ο λαός να εμποδίσει τα χειρότερα. Να δρομολογήσει εξελίξεις σε όφελός του. Με οργάνωση στα συνδικάτα, στους τόπους δουλειάς και την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Συσπειρωθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, που οικοδομεί την κοινωνική συμμαχία για να διεκδικήσει την εξουσία. Να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη τώρα. Να διεκδικήσουμε όσες βελτιώσεις μπορούμε να κατακτήσουμε σήμερα. Και μπορούμε σε όλους τους τομείς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους με ταυτόχρονη αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη όλοι οι άνεργοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να ληφθούν μέτρα για την θέρμανση των σχολείων και τη σίτιση των μαθητών.

Να καταργηθούν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Να μην κλείσει ούτε ένας σταθμός, αντίθετα να ιδρυθούν νέοι για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες. Να καλυφθούν τα κενά σε αναγκαίο προσωπικό που λείπει.

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του δήμου. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο μέσω των λεγόμενων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ). Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και ωράριο μέσω ΑΣΕΠ.

Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής προστασίας, συγκοινωνιακά, κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές), που βελτιώνουν τώρα τη ζωή των κατοίκων.

Οι κατακτήσεις μας θα είναι πιο πολλές, πιο ουσιαστικές και πιο σταθερές γιατί έχουμε μπροστά μας καθαρό το στόχο μας: Θέλουμε όλα όσα ανήκουν στην τάξη μας. Και μας ανήκουν ΟΛΑ.

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (25η)

Peristeri News

Λαμπρή υποδοχή φλόγας της Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment