PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ (v)



Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ένα 24ωρο έπειτα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ το Σαββατοκύριακο.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ένα 24ωρο έπειτα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ το Σαββατοκύριακο. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συνεχίζουν την απεργία και σήμερα, ενώ απεργούν, επίσης, οι συνάδελφοί τους στον προαστιακό και τα τρένα του ΟΣΕ.

Εντός της ημέρας, μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος οδικών συγκοινωνιών, Γ. Οικονόμου τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το επόμενο λεπτό με τους εργαζομένους για οποιοδήποτε θέμα θέλουν, εκτός από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου»

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος τoυ σωματείου εργαζομένων στα τρόλεϊ, «αν μας καλέσουν και έρθει στο φαξ, σταματάμε την απεργία».

Την ίδια ώρα, ένα βήμα πριν από την απόφαση για επίταξη των εργαζόμενων στα λεωφορεία φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση. Χθες έστειλε «τελεσίγραφο» στους απεργούς, με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν πως «μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), κάλεσε τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα». Επίσης, δήλωσε «έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».

Στο μεταξύ, χθες απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας στο Μετρό να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της επιστράτευσης του προσωπικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι παράγοντες για τους οποίους εξαπλώθηκε η φωτιά στην Κορινθία

Peristeri News

Συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Peristeri News

Το πύρινο μέτωπο πέρασε στην Ακράτα

Peristeri News

Leave a Comment