PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνάντηση σχολικών φορέων του Περιστερίου με τον ΟΣΚ



Η Ένωση Γονέων, ο Δήμος Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Έλλη Αλεξίου”.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΄Ενωσης Γονέων, του Δήμου Περιστερίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Έλλη Αλεξίου”, με την ηγεσία του Οργαν. Σχολ. Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.Α.Ε).

Από τον Ο.Σ.Κ. παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Δρούλιας και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δούναβης Μιχ..

Από τον Δήμο Περιστερίου ο Αντδ/ρχος Παιδείας κ Αρβανίτης Θεόδωρος.

Από μεριάς των τριών φορέων του Περιστερίου παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν για τις Σχολικές Κτηριακές Εγκαταστάσεις του Δήμου Περιστερίου, και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται η ανέγερση των προγραμματισμένων νέων Σχολικών μονάδων και των επεκτάσεων όσο και η συντήρηση, η ασφάλεια και η προστασία των ήδη υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Από την συζήτηση και πιο αναλυτικά κατά περίπτωση πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:

1) 10ο , 21ο, 31ο,Νηπιαγωγεία: Η ανέγερση των τριών νηπιαγωγείων πρόκειται να γίνει στην οδό Φιλικών, απέναντι από την ALOUET.Είναι έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Υπάρχουν έτοιμοι οι τόμοι Δημοπράτησης και προγραμματίζεται καινούρια εργολαβία καθώς απορρίφθηκε ο προηγούμενος μειοδότης εργολάβος.

2) Κτήμα Πόθου: Στη οδό Θέτιδος έχει αγορασθεί ο χώρος του κτήματος Πόθου για την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου-Εργαστηρίου και των δύο νηπιαγωγείων 11ου και 14ου.

Για το Ειδικό Γυμνάσιο εγκρίθηκε το κτηριολογικό και προβλέπεται να ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής μέσα στο 2014 για να προχωρήσει το έργο στα επόμενα στάδιά του.

΄Οσον αφορά την ανέγερση των δύο νέων νηπιαγωγείων 11ου και 14ου στο ίδιο χώρο η κατασκευή του θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ.

3) 28ο Δημ. Σχολείο: Αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για να λήξει το θέμα της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου. Εν συνεχεία μας ενημέρωσαν ότι σ’ ένα χρόνο από τώρα θα είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του νέου κτηρίου του Σχολείου.

4) Ειδικό Σχολείο: Για να ξεκινήσει η δημιουργία νέου Ειδικού Σχολείου όπως το ζητήσαμε πρέπει να προταθεί από την Αβάθμια Δ/νση προς τη ΔΕΠ. Στον χώρο του υπάρχοντος Ειδικού Σχολείο δεσμεύτηκε ο Δ/νων Σύμβουλος να εγκαταστήσει άμεσα στο Ειδικό Σχολείο μια αίθουσα βαρέως τύπου και μία παιδική χαρά.

5) 10ο Λύκειο: Το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου κτηρίου για το 10ο Λύκειο έχει αγορασθεί από τον ΟΣΚ το 1999. Ο χώρος παραμένει σε εμπλοκή γιατί είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος. Από τον ΟΣΚ μας ειπώθηκε ότι θ’ αναλάβει πρωτοβουλία για την ανέγερση του κτηρίου μόλις ξεπερασθούν οι σημερινές εμπλοκές.

6) 1005 οικοδομικό τετράγωνο στον Αϊ Γιάννη όπου προβλέπεται ν’ ανεγερθεί μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. το 3ο Τ.Ε.Ε. Μέχρι σήμερα μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. με το οποίο διαφωνούμε, δεν έχει προχωρήσει καμία κατασκευή. Μας ανακοινώθηκε ότι η κατασκευή αυτού του Σχολικού κτηρίου έχει ενταχθεί μαζί με άλλα 11 υπό κατασκευή σχολεία στο 1ο πακέτο ενός συνχρηματοδοτούμενου προγράμματος που έχει την ονομασία «Τζέσικα».

7) ΄Οσον αφορά τις επεκτάσεις αιθουσών σε σχολεία έχουμε για μεν το 6ο-14ο Δ. Σχολεία είναι στην ολοκλήρωση της μηχανολογικής μελέτης και εν συνεχεία στην δημοπράτηση του έργου. Τους θέσαμε το θέμα της επέκτασης αιθουσών στο 32ο Δ. Σχ. απ’ όπου δεν είχαμε συγκεκριμένη απάντηση, αλλά θα επανέλθουμε.

8) Συντηρήσεις Σχολ. Μονάδων: Μετά την παρουσίαση από μέρους μας των πολλαπλών προβλημάτων που υπάρχουν σε πάρα πολλές Σχολικές μονάδες λόγω παλαιότητας των κτηρίων και της έλλειψης χρημάτων για συντήρηση μας είπαν: α) Το πρόγραμμα για μονώσεις ταρατσών Σχολ. Μονάδων που είχε εξαγγελθεί πριν δύο χρόνια θ’ αρχίσει αν υλοποιείται από το τέλος του επόμενου μήνα. β) Τα 7 σχολεία που έχουν μπεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης το συνχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπ. Τράπεζα Επενδύσεων θα έχουν την δυνατότητα για τροποποίηση εσωτερικά της μελέτης τους και να προτάξουν κατά προτεραιότητα άλλα που θεωρούνται απολύτως αναγκαία όπως συναγερμοί, στέγαστρο (π.χ. 27ο Δ.Σχ.) γ) Έχει εγκριθεί η ανακατασκευή των αύλειων χώρων στο 2ο Δημ. Σχολ., 5οΓυμνάσιο και 1ο Λύκειο. δ) Για το θέμα του αντισεισμικού Ελέγχου και της προστασίας των Σχολ. Κτηρίων που κατασκευάστηκαν τα έτη 1960- 1986 μας πληροφόρησαν ότι είμαστε ως Περιστέρι στην 2η ομάδα ελέγχου, με προηγούμενες τις Σχολ. Μονάδες που είναι στο τόξο των παρυφών της Πάρνηθας. ε) Για θέματα ασφάλειας των Σχολείων από καταστροφές και διαρρήξεις μας παρέπεμψαν στη συνεργασία των σχολικών μονάδων με τις σχολικές επιτροπές και τον Δήμο στην εγκατάσταση συναγερμών και την λήψη αναλόγων προληπτικών μέτρων.

Τέλος μας πληροφόρησαν ότι μέχρι το τέλος της Σχολικής χρονιάς θα έρθουν στις αποθήκες του Ο.Σ.Κ. σετ Νηπιαγωγείου, φωτοτυπικά μηχανήματα, και Η/Υ για τα Γραφεία της Δ/νσης και των Εκπαιδευτικών των Σχολικών μονάδων και όχι για τις αίθουσες των εργαστηρίων των Η/Υ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (25η)

Peristeri News

Leave a Comment