PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εγκαταλείπουν τα σπίτια λόγω πλημμυρών στην Αυστραλία



Ένας άνθρωπος αγνοείται και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βορειοανατολική Αυστραλία από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στις νότιες περιοχές της χώρας.

Ένας άνθρωπος αγνοείται και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βορειοανατολική Αυστραλία από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στις νότιες περιοχές της χώρας. Ενας 27χρονος αγνοείται όταν προσπάθησε να διασχίσει ποτάμι βόρεια του Μπρισμπέιν στην πολιτεία Κουίσλαντ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ρόν Ντάιν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους περιμένοντας βοήθεια. “Αυτήν την στιγμή ανησυχούμε πολύ”, πρόσθεσε ο δήμαρχος. Λίγο πιο βόρεια, στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, οι πλημμύρες έπληξαν τις πόλεις Μπούνταμπεργκ και Γκλάντστοουν, στις οποίος μόλις είχε ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση αρκετών κτιρίων που είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες του 2011. Στην περιοχή του Γκλαντστόουν περίπου 900 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση καταστροφής όλη την πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται όμως και η νοτιανατολική Αυστραλία. Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις παραλιακές περιοχές. Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρήσει, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Κάμπελ Νιούμαν είπε ότι ο στρατός είναι σε επιφυλακή και θα κληθεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που αναμένεται να επιδεινωθεί. Ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει επηρεάσει και τεράστιες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει. Χάος επικρατεί και στην Καμπέρα, όπου ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν τις κολώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο μεταξύ, έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τότε που ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα στη Βικτώρια και πολλά μέτωπα είναι ακόμα ανεξέλεγκτα, η δε πυροσβεστική προβλέπει ότι θα χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα πριν σβήσουν όλες οι εστίες. Πάντως για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες. Η αλλαγή του καιρού και οι λιγοστές βροχοπτώσεις συνέβαλαν ώστε οι πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στον έλεγχο των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νίκη της ακροδεξιάς στην Αυστρία

Peristeri News

Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα

Peristeri News

Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με τις επιθέσεις στη Χεζμπολάχ

Peristeri News

Leave a Comment