PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εθνικός συντονιστής κατά της διαφθοράς



Εθνικό συντονιστή κατά της διαφθοράς θα διορίσει εντός του Απριλίου η κυβέρνηση.

Εθνικό συντονιστή κατά της διαφθοράς θα διορίσει εντός του Απριλίου η κυβέρνηση. Ο ρόλος του θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού θα έχει υπό τον έλεγχό του όλες τις δράσεις εναντίον της μεγαλύτερης ίσως γάγγραινας του νεοελληνικού κράτους. Το κατάλληλο πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση δεν έχει ακόμη βρεθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα διοριστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν απολύτου συμφωνίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Κάθε μέτρο που θα λαμβάνεται εναντίον της διαφθοράς θα ελέγχεται από τον ίδιο, τόσο κατά την κατάρτισή του όσο και κατά την εφαρμογή του. Παράλληλα, θα ελέγχει ενδελεχώς τις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίζει φαινόμενα διαφθοράς, ιδίως σε εφορίες, πολεοδομίες και υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών όπου καταγράφονται και τα περισσότερα «λαδώματα».

Από τον χρηματισμό υπαλλήλων για να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια μέχρι τη δωροδοκία για την έκδοση διπλώματος οδήγησης. Οπως μας λένε, «ο διορισμός ενός προσώπου για την πάταξη της διαφθοράς, είναι ίδιος με τον διορισμό ενός γενικού γραμματέα πενταετούς θητείας επί των φορολογικών θεμάτων. Θα μπει προκειμένου να βάλει μια τάξη». Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Παγκόσμια Τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της για την ανταγωνιστικότητα αναφέρει τη διαφθορά ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα ξοδεύουν κάθε μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά

Peristeri News

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Peristeri News

Φορολοταρία Αυγούστου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment