PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Καταγγελία Αχτιδικής Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ



Η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ – ΛΑΟΣ) η οποία αρνήθηκε και εμπόδισε την διεξαγωγή συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα να μην επιτραπεί στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη.

Η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ – ΛΑΟΣ) η οποία αρνήθηκε και εμπόδισε την διεξαγωγή συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα να μην επιτραπεί στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Ο ίδιος ο δήμαρχος είπε πως «δεν έχει καλέσει κανένα κόμμα στον εορτασμό και αν εμφανιστεί κάποιος θα του γυρίσει την πλάτη». Δηλαδή, έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι και φυσικά απέφυγε να πάρει θέση για την Χρυσή Αυγή.

Αυτοί που ανέχονται τους φασίστες είναι συνένοχοι με αυτούς που τους ενθαρρύνουν.

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή, αυτή η εγκληματική ναζιστική οργάνωση, χτυπάει ανήμπορους μετανάστες, κάνει τον πλασιέ των επιχειρηματιών, υπερασπίζεται την δικτατορία των μονοπωλίων και υμνεί τον Χίτλερ, η διοίκηση Παχατουρίδη θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος καν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προφανώς για να μην υποχρεωθεί να πάρει θέση για την ουσία : μπορούν να παρελάσουν, να καταθέσουν στεφάνι στην 28η Οκτώβρη οι απόγονοι των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων, των ΕΣ – ΕΣ εκεί που έχυσε το αίμα του ο ελληνικός λαός ; Μπορούν οι τραμπούκοι φασίστες, η πιο αποκρουστική εκδοχή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, να ρίχνουν ανενόχλητοι το δηλητήριο τους, να τρομοκρατούν, να συκοφαντούν και να προβοκάρουν και την ίδια στιγμή να καθίσουν δίπλα – δίπλα με τους ήρωες της εθνικής αντίστασης, τους αγωνιστές του ΕΑΜ, τους μαχητές του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας; Γιατί αρνήθηκε ο δήμαρχος και η παράταξή του να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα;

Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και η φτωχολογιά του Περιστερίου για τη στάση της διοίκησης Παχατουρίδη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους να πουν ένα μεγάλο, σύγχρονο ΟΧΙ στους καπιταλιστές και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους και στην τοπική διοίκηση. Να απορρίψουν όσους τους καλούν στον «ρεαλισμό» της υποταγής, στην ηττοπάθεια και στη μοιρολατρία. Ας σκεφτούμε τι θα είχε γίνει πριν 72 χρόνια αν ο λαός είχε ακούσει αυτούς που τον καλούσαν σε συνθηκολόγηση με τους κατακτητές ή σε λίγες ντουφεκιές για την τιμή των όπλων.

Μόνο από τον δικό μας οργανωμένο αγώνα και ξεσηκωμό μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Μην περιμένουμε τίποτα από τους διάφορους «σωτήρες» που το παίζουν φίλοι του λαού αλλά στην πράξη τον θέλουν στη γωνία, υποταγμένο και φοβισμένο.

Διδασκόμαστε, Εμπνεόμαστε, Συνεχίζουμε!

Η σημαία του ηρωικού κόκκινου στρατού στο Ράιχσταγκ, ο μεγαλειώδης αγώνας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, ο Δεκέμβρης του 1944, ο ΔΣΕ, είναι γραμμένα με ανεξίτηλο μελάνι στη μνήμη των λαών όλου του κόσμου. Δεν πρόκειται να σβηστεί από τους θρασύδειλους φασίστες ούτε από όσους τους ανέχονται και τους στηρίζουν.

Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ

Πέμπτη 25 Οκτώβρη

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Λαμπρή υποδοχή φλόγας της Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Παράταση στις εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια Δήμου Περιστερίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Peristeri News

Πότε έρχεται στο Περιστέρι το 3ο δημοτικό πανηγύρι

Peristeri News

Leave a Comment