PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία σχετικά με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη



Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης απέστειλαν ήδη τον φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας θα αποτύχει.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης απέστειλαν ήδη τον φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να διαβιβαστεί στη Βουλή, έτσι ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η διαβίβαση του φακέλου ήταν μονόδρομος για τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να εξεταστεί αν προκύπτουν ευθύνες για πρώην κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίες δεν μπορούν να ερευνηθούν ή να αξιολογηθούν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εκλήθη και κατέθεσε δύο φορές ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος, μιλώντας στους «New York Times» είχε υποστηρίξει πως ήταν ενήμερος και ο πρώην πρωθυπουργός πως το οικονομικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία. Το γεγονός αυτό, βεβαίως, αρνούνται συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, που υποστήριζαν ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν είχε ενημερώσει κανέναν σχετικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πρώην υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Γεράσιμο Αρσένη, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς, το θέμα αυτό είχε αναφερθεί από τον κ. Ρουμελιώτη σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, καθώς ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ τους μετέφερε τους προβληματισμούς, όπως είπαν, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Κανείς τους, ωστόσο, δεν μπορούσε να προσδιορίσει στην κατάθεσή του με βεβαιότητα αν ο κ. Ρουμελιώτης είχε ενημερώσει για αυτό και τους τότε κυβερνητικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε λύση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία

Peristeri News

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαχμούντ Αμπάς

Peristeri News

Leave a Comment