Η φέτα σαγανάκι, είναι ίσως ο πιο γρήγορος ελληνικός μεζές.
Η φέτα σαγανάκι, είναι ίσως ο πιο γρήγορος ελληνικός μεζές.
Ταιριάζει τόσο με κρεατικά όσο και με ψαρικά, καθώς και με όλα τα συνοδευτικά ποτά.
Υλικά:
4 κομμάτια τυρί φέτα, πάχους 1,5 εκατοστό περίπου
1/2 κούπα Αλεύρι
1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι (προαιρετικό)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε το αλεύρι με το πιπέρι. Βουτάτε την φέτα στο αλεύρι, να καλυφθεί ολόγυρα.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι ή σε σαγανάκι το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην καπνίσει) προσθέτετε την φέτα και χαμηλώνετε λίγο την φωτιά.
Τηγανίζετε το τυρί, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Με τη βοήθεια σπάτουλας, το γυρίζετε με προσοχή από την άλλη και το ροδίζετε και από αυτή την πλευρά.
Βγάζετε το τυρί σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Αρκετοί το προτιμούν σκέτο, ενώ άλλοι προσθέτουν χυμό λεμονιού.