Ακόμα κι αν δεν είστε μεγάλος θαυμαστής αυτής της τροφής, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι πράγματι ελκυστικός και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!
Ακόμα κι αν δεν είστε μεγάλος θαυμαστής αυτής της τροφής, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι πράγματι ελκυστικός και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!
Υλικά (για 6 μερίδες):
1/2 κιλό κουκιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Μούλιασμα σε νερό απο το προηγούμενο βράδυ, τουλάχιστον για 8 ώρες.
Ξεπλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα ανά διαστήματα.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην γάστρα με ένα λίτρο νερό.
Βράζουμε τα κουκιά για 1 1/2 ώρα περίπου στους 200ο C.
Στη μισή ώρα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα δαφνόφυλλα.
10 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Τα αφήνουμε να χυλώσουν και τα σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι.