Μια κλασική συνταγή με αρνάκι, αλλά με έντονη γεύση για τους τολμηρούς.
Μια κλασική συνταγή με αρνάκι, αλλά με έντονη γεύση για τους τολμηρούς.
Υλικά (για 6 μερίδες):
1,5 κιλό μπούτι αρνιού
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
Αλάτι
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι ανοίγετε κάθε 10 πόντους μικρές σχισμές στο μπουτάκι αρκετά βαθιές για να βάλετε μια μικρή φετούλα σκόρδο και 1-2 κόκκους πιπέρι.
Το βάζετε στο ταψί πάνω σε λίγα κλωνάρια δεντρολίβανου, με μια κούπα νερό και λίγο λάδι.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς.
Μπορείτε να προσθέσετε πατάτες γύρω από το μπούτι, ενώ στο τέλος του ψησίματος, σουρώστε την σάλτσα και βράστε τη σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και με ήδη βρασμένα καροτάκια, μέχρι να δέσει.