PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου



Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη 2024, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ) πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού διεκδικώντας:

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας των γυναικολογικών καρκίνων.
  • Εκσυγχρονισμός κτιρίων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όλων των ΚΥ και των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό για την έγκαιρη, δωρεάν θεραπεία (χειρουργεία, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία) και την αποκατάσταση των γυναικών που θα νοσήσουν.
  • Άμεσες προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».
  • Να ανοίξει ΤΩΡΑ το Λοιμωδών (Νοσοκομείο ¨Αγία Βαρβάρα¨) ως σύγχρονο πλήρες δημόσιο και δωρεάν Νοσοκομείο.
  • Με ευθύνη του κράτους να πραγματοποιούνται συστηματικά ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις πανελλαδικά για τις γυναίκες χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.
  • Φροντίδα ώστε να υπάρξει γυναικολογική δομή για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (τεστ Παπ, μαστογραφίες, προγεννητικό έλεγχο κτλ) των γυναικών του δήμου Περιστερίου.

blank

Την κινητοποίηση στήριξε και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου – Κολωνού και πέριξ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια, δωρεάν Υγεία. Την Παρασκευή 25 Οκτώβρη συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου ογκολόγου – ακτινοθεραπευτή στη μονάδα βραχυθεραπείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Peristeri News

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών στο Περιστέρι

Peristeri News

Σεισμός 2,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment