PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έναρξη των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Δήμου Περιστερίου



Την επίσημη έναρξη για την περίοδο 2024-2025 των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Δήμου Περιστερίου, κήρυξε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στις 16 Οκτωβρίου 2024 στο Θέατρο Πολιτών.

Νέα αφετηρία για τους χιλιάδες δημότες που συμμετέχουν στα εργαστήρια με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού και την παρουσίαση των έργων τους και δράσεων, μέσω της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ).

blank

Ο κ. Παχατουρίδης στον χαιρετισμό του, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου εργαστηρίου «Χοροθεραπείας», που θα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και με νοητικές αναπηρίες, τονίζοντας ότι: «Ως κοινωνία είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε περιβάλλον αποδοχής και ένταξης για τα άτομα με αναπηρίες, είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά μια νέα μορφή έκφρασης, επικοινωνίας και ενσωμάτωσης».

Επιπλέον, ανακοίνωσε τη λειτουργία των νέων εργαστηρίων «Ελεύθερου Σχεδίου» και «Δημιουργικής Γραφής», τα οποία θα πλαισιώνουν τα εργαστήρια που ήδη λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία (Αγγειοπλαστικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Κεντητικής, Κεραμικής, Κινηματογράφου, Ραπτικής, Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Χορού και Ψηφιδωτού) του Δήμου Περιστερίου.

O κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στους εξαίρετους εκπαιδευτές όλων των εργαστηρίων, ιδιαίτερα τον αιώνιο έφηβο, χορευτή, Φώτη Μεταξόπουλο, που πλαισιώνει τα τμήματα χορού, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, εδώ και 22 χρόνια!

blank

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Βαγγέλης Γιακουμής, σημείωσε το σημαντικό έργο των εργαστηρίων που προσφέρουν στην κοινωνία της πόλης, επενδύοντας στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στον πολιτισμού και στην κοινωνική ενσωμάτωση, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη των εκδηλώσεων και δράσεων της ΔΕΠΑΔΠ Δέσποινα Βάσσου, παρουσιάζοντας και τα ψηφιακά λογότυπα των εργαστηρίων, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία, να θαυμάσουν τα υπέροχα χορευτικά τμήματα και στο χώρο του φουαγέ να θαυμάσουν μια έκθεση με έργα των δημιουργικών εργαστηρίων.

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 – 14:00, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ενημέρωση για δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στον Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου κατά «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»

Peristeri News

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Δήμου Περιστερίου «Love Live at Peristeri»

Peristeri News

Leave a Comment