PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Φλεβική ανεπάρκεια. Γνωρίζετε τα πάντα;



Η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων είναι μια κατάσταση όπου οι βαλβίδες των φλεβών δεν λειτουργούν σωστά, με συνέπεια το αίμα να μην επιστρέφει αποτελεσματικά στην καρδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αίματος, προκαλώντας διόγκωση και πόνο. Η κατάσταση μπορεί να είναι χρόνια ή ήπια και σχετίζεται με την ανάπτυξη ευρυαγγειών και κιρσών.

Η φλεβική ανεπάρκεια εξελίσσεται σε έξι στάδια. Στο 1ο στάδιο, εμφανίζονται ευρυαγγείες και ήπια δυσφορία. Στο 2ο  οι κιρσοί γίνονται ορατοί και η δυσφορία αυξάνεται, στο 3ο προστίθεται οίδημα και δερματικές αλλαγές και στο 4ο στάδιο, παρατηρούνται δερματικές αλλοιώσεις, όπως μελάγχρωση. Στο 5ο στάδιο, υπάρχει σκληρία του δέρματος και φλεγμονή, ενώ στο 6ο μπορεί να προκύψει λοίμωξη λόγω διάνοιξης του δέρματος.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα βάρους, πρήξιμο, κνησμό, κράμπες και δερματικές αλλαγές, ενώ οι κύριες αιτίες περιλαμβάνουν κληρονομικότητα, ηλικία, γυναικείο φύλο, παχυσαρκία, κακή διατροφή, καθιστικό τρόπο ζωής και πολύωρη ορθοστασία. Η διάγνωση γίνεται μέσω κλινικής εξέτασης και υπερηχογραφικού ελέγχου (triplex) του φλεβικού συστήματος και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως θρόμβωση και φλεβικά έλκη. Η θεραπεία, τέλος, ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης και μπορεί να περιλαμβάνει συντηρητικά μέτρα όπως κάλτσες συμπίεσης και φαρμακευτική αγωγή ή επεμβατικές θεραπείες όπως χειρουργική επέμβαση, επεμβατικό laser ή RF (ραδιοσυχνότητες)  ή σκληροθεραπεία (κλασική ή με αφρό) για την αποκατάσταση της φλεβικής λειτουργίας.

Ο Αγγειοχειρουργός που χρειάζεστε!

Ο αγγειοχειρουργός – ενδαγγειοχειρουργός Δρ. Ιωάννης Μπέλλος είναι ο γιατρός που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πάθησή σας, βάσει ενός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας που θα σχεδιάσει ειδικά για εσάς. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το aggeiopathia.gr και προγραμματίστε την επίσκεψή σας με στόχο να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, διατηρώντας την κινητικότητα και την υγεία των ποδιών σας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αναζητάτε γραφείο που να καλύπτει τις επαγγελματικές σας ανάγκες;

Peristeri News

Πώς θα είστε άνετη και στιλάτη από το πρωί έως το βράδυ;

Peristeri News

Ενδομητρίωση, ινομυώματα και… αποτελεσματική αντιμετώπιση!

Peristeri News

Leave a Comment