PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο ΣτΕ οι οδηγοί ταξί για το αυτοκόλλητο POS



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Οι Σύνδεσμοι στρέφονται κατά της απόφασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα που θα γνωστοποιεί στα ελληνικά και αγγλικά την κατοχή POS.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Επικαλούνται δε και λόγους ασφάλειας αφού όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος θα εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού.

Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του επίμαχου σήματος στο μπαμπρίζ, επιφέρει πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη 58χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στo Περιστέρι

Peristeri News

Η Μαρινέλλα βγήκε από τη ΜΕΘ έπειτα από 21 ημέρες

Peristeri News

Ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στην Κω

Peristeri News

Leave a Comment