PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ



Ισραηλινά μέσα αναφέρουν πως ο στρατός του Ισραήλ κατάφερε φονικό χτύπημα στον επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ, μετά από χθεσινή (10/10) αεροπορική επιδρομή στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με το Israel National News, κατά τη διάρκεια επιδρομής του IDF και της Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Shin Bet) στην περιοχή Τουλκάρμ, εξολοθρεύτηκε ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, επικεφαλής της σιιτικής Ισλαμικής Τζιχάντ στο Nur Shams.

Ο Αμπντουλάχ ήταν ο διάδοχος του Μοχάμεντ Τζάμπερ (Αμπού Σουτζάα), επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου στο Τουλκάρμ, ο οποίος εξοντώθηκε από τον IDF και τον ISA στις 29 Αυγούστου.

Κάμαλα Χάρις: «Να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις»

Παράλληλα, με χθεσινές της δηλώσεις, η υποψήφια για το χρίσμα της προεδρίας Κάμαλα Χάρις, τόνισε πως είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Εν μέσω ανησυχίας για περιφερειακή ανάφλεξη την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε Λίβανο και Γάζα, ενώ απειλεί το Ιράν με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, τόσο σε ό,τι αφορά αυτά που συμβαίνουν στον Λίβανο όσο και, φυσικά, στη Γάζα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νόμπελ Ειρήνης 2024: Σε ιαπωνική οργάνωση επιζώντων της ατομικής βόμβας

Peristeri News

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον» από την Φλόριντα (v)

Peristeri News

Ο Ερντογάν δώρισε drones καμικάζι στην Αλβανία

Peristeri News

Leave a Comment