PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργιακή συγκέντρωση στο ΨΝΑ Δαφνί



Στην πύλη του ΨΝΑ Δαφνί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι το Συλλόγου Εργαζομένων, στα πλαίσια της απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει τις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, και αντιπροσωπείες σωματείων εργαζομένων στο χώρο της υγείας, της ΑΔΕΔΥ, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών και συλλόγων γυναικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ Δαφνί μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τα «νταηλίκια» της κυβέρνησης, η οποία προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της απεργίας και το δικαστήριο την έβγαλε παράνομη και καταχρηστική. Αντιθέτως, προχώρησαν κανονικά στην απεργία (η οποία καλύπτεται από τη σχετική απόφαση και της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ) και θα συνεχίσουν κανονικά το επόμενο διάστημα δυναμικά απέναντι σε αυτούς που πραγματικά κλείνουν τα νοσοκομεία, διαλύοντας την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου από τη μεριά του υπενθύμισε πως η Δημοτική Αρχή είναι στο πλάι των εργαζομένων που αγωνίζονται, και πως είναι σημαντικό πως παρά την κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησής τους αυτοί δε σκύβουν το κεφάλι αλλά συνεχίζουν, στέλνοντας ισχυρότατο μήνυμα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σταθάς, Αλεξία Παναγοπούλου, Ελένη Θερμού και Κατερίνα Βελέντζα, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Γιώργος Σιδέρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μεταξύ άλλων σημείωσε: «Από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αττικόν”, του νοσοκομείου των δράσεων, του εξουθενωμένου προσωπικού, του ελάχιστου νοσηλευτικού προσωπικού, των υποεκπαιδευμένων ειδικευόμενων, σας στέλνουμε ένα πάρα πολύ θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, γιατί εμείς δεν είμαστε με το “Αττικόν” της υποστελέχωσης, των διοικήσεων και των κυβερνητικών επιταγών που υπηρετούν διευθυντές, μεγαλοκαθηγητές και άλλοι πρόθυμοι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών στις 23 Οκτωβρίου

Peristeri News

ΟΛΜΕ: Αποχή από τις σχολικές εκδρομές για τους επόμενους δύο μήνες

Peristeri News

Περιστέρι: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Peristeri News

Leave a Comment