PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Σκυλακάκης: Τέλος το νυχτερινό ρεύμα, έρχεται το διζωνικό



Για τις τιμές στο ρεύμα και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στα τιμολόγια μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, στο Action24, σημειώνοντας ότι «οι τιμές του ρεύματος τις πρώτες 10 μέρες του Οκτωβρίου έχουν πέσει, διότι έχει τελειώσει η περίοδος της υψηλής ζήτησης».

Σχετικά με τις δύο σημαντικές αλλαγές που έρχονται, η πρώτη, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, είναι ότι θα πάμε σε ένα δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί, που θα αφορά τις επιχειρήσεις για αρχή, ενώ σημείωσε ότι τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του χρόνου και από κει και πέρα θα πρέπει οι καταναλωτές να επιλέξουν ένα νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο ρεύματος.

Και η δεύτερη αλλαγή είναι «ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό τιμολόγιο σε ένα διζωνικό ρεύμα». Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα «απομεινάρι» φθηνού ρεύματος. «Το νυχτερινό ρεύμα χορηγούνταν από την τότε ΔΕΗ τις νυχτερινές ώρες που δεν υπήρχε ζήτηση. Πλέον με τις ΑΠΕ, το φθηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές. Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, για να είναι χαμηλότερα τα τιμολόγια που θα μπορούν να δίνουν οι πάροχοι», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι «θα πάμε σε δύο ζώνες, η μία ζώνη θα είναι τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μ.μ.) και όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτή τη ζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πιθανό να την εισάγουμε», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων

Peristeri News

Τι ψήφισαν οι Περιστεριώτες στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Πόσοι πήγαν να ψηφίσουν

Peristeri News

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη

Peristeri News

Leave a Comment