PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κηρύχθηκε η έναρξη του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου για το 2024-2025



Στο πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο του Δημαρχείου κηρύχθηκε η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ), από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης αποκάλυψε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαλέξεις του ΔΕΑΠ θα πραγματοποιούνται σε νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο, στο υπό ανέγερση Πολιτιστικό Μέγαρο, στην Ξυλοτεχνία.

Ένα έργο σημαντικό για την πόλη του Περιστερίου και ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, που αναβαθμίζει τις υποδομές στον πολιτισμό, τη μουσική, τις τέχνες και τη μόρφωση, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι: «Με ιδιαίτερη, με συστηματική μέριμνα, προσήλωση και έμπνευση, επινοήσαμε τη σύσταση του ΔΕΑΠ, ενός ακαδημαϊκού θεσμού, που συμπληρώνει ήδη δεκαπενταετή συνεχόμενη θητεία, στη φιλομαθή πόλη μας».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές που συμμετέχουν εθελοντικά στο ΔΕΑΠ Περιστερίου, που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, επενδύοντας έμπρακτα σε μια αντίληψη προοδευτική.

blank

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Περιστερίου και Καθηγητής του ΔΕΑΠ κ. Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Βαγγέλης Γιακουμής και ο Υπεύθυνος του ΔΕΑΠ Περιστερίου, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ Θανάσης Καποτάς.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: “Ρίζες και καρποί του δέντρου της βίας… κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση και ανάλυση” από τον κ. Βασίλη Σακκά, Δρ. Ψυχολογίας – Κοινωνιολόγος.

Την έναρξη του ΔΕΑΠ Περιστερίου τίμησαν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

«Βομβαρδισμένο» τοπίο πλατείες του Λόφου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment