PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σοκάρει προσομοίωση του χτυπήματος του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα (vid)



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα 3,3 εκατομμύρια των κατοίκων Τάμπα στη Φλόριντα, με τον τυφώνα Μίλτον να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 775 χιλιομέτρων.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκενώνουν την πολιτεία της Φλόριντα (πληθυσμού 5,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων), η οποία αναμένει έναν πρωτοφανούς αγριότητας -τον χειρότερο των τελευταίων 100 ετών- τυφώνα: οι Αρχές περιμένουν ότι όταν θα φτάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280, ενδεχομένως και ως των 350 χλμ/ωρα, το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.

Η προειδοποίηση ότι «όποιος δεν φύγει θα πεθάνει» των αμερικανικών αρχών, δεν μοιάζει καθόλου υπερβολική. Γιατί δεν είναι μόνο τα 3 μέτρα νερού αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα ξεριζώνουν και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους- μετατρέποντάς τα σε φονικά συντρίμμια που θα κινούνται με τα ορμητικά νερά.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Φλόριντα -πολλοί από περιοχές οι οποίες τις προηγούμενες μέρες επλήγησαν από τον τυφώνα Έλεν- εκτιμάται ότι θα έχουν εγκαταλείψει τις επόμενες ώρες την πολιτεία, καθώς έχουν ειδοποιηθεί να φύγουν καθώς αν δεν το κάνουν «θα πεθάνουν».

Αυτό οδηγεί σε ουρές χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και σε ελλείψεις καυσίμων. Ακόμα και τα σωφρονιστικά καταστήματα της Φλόριντα εκκενώθηκαν, μεταφέροντας 4.636 κρατούμενους σε άλλες φυλακές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νόμπελ Χημείας 2024: Στους Ντέιβιντ Μπέικερ, Ντέμης Χασάμπης και Τζον Τζάμπερ

Peristeri News

Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας

Peristeri News

Συναγερμός στη Φλόριντα για τον κυκλώνα Μίλτον

Peristeri News

Leave a Comment