PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Βομβαρδισμένο» τοπίο πλατείες του Λόφου στο Περιστέρι (pics)



Στο στόχαστρο των παραπόνων των κατοίκων της περιοχής του Λόφου βρίσκονται οι δύο, υπό αναμόρφωση πλατείες, η πλατεία Λόφου Αξιωματικών και η πλατεία Παλαιάς Καβάλαςστο Περιστέρι, δύο από τις μεγαλύτερες πλατείες της περιοχής, όπου τα έργα, που γίνονται εδώ και μήνες, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να λύσουν.

Πλατεία Λόφου Αξιωματικών: Πεζοδρόμιο – «Καρμανιόλα» στη μέση του δρόμου

Η αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας του Λόφου Αξιωματικών έχει καταλήξει εδώ και καιρό σε ένα «ατελείωτο εργοτάξιο», όπως το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η πλατεία έχει μείνει εδώ και μήνες ανενεργή, με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο «βομβαρδισμένο» τοπίο παρά χώρο αναψυχής. Σπασμένες και διασκορπισμένες πλάκες, σκαμμένα παρτέρια και εγκαταλειμμένες υποδομές συνθέτουν την εικόνα της πλατείας, που άλλοτε αποτελούσε σημείο συνάντησης και βόλτας για τις οικογένειες της περιοχής.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα είναι η δημιουργία ενός επικίνδυνου πεζοδρομίου – διάβασης, το οποίο οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν στο PeristeriNews.gr ως «καρμανιόλα». Στην οδό Τζων Κένεντυ, όπου τα αυτοκίνητα περνούν με μεγάλη ταχύτητα, δεν έχει τοποθετηθεί καμία σοβαρή υποδομή προστασίας για τους πεζούς. Αντί για στηθαία από σκυρόδεμα, που θα παρείχαν ένα στοιχειώδες επίπεδο ασφάλειας, έχει τοποθετηθεί ένα απλό πλέγμα σήμανσης, το οποίο δεν προστατεύει επαρκώς τους περαστικούς, ειδικά μικρά παιδιά και γονείς με καρότσια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η κατάσταση αυτή καθιστά επικίνδυνη την περιοχή και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από το Δήμο για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Πλατεία Παλαιάς Καβάλας: Χάλασαν τα ποτιστικά, σκάφτηκε ολόκληρη η πλατεία

Η γειτονιά και οι κάτοικοι της Πλατείας Παλαιάς Καβάλας, στον Άνω Λόφο Αξιωματικών είναι εδώ και περίπου 4 μήνες «στα κάγκελα», καθώς αναφέρουν πως η πλατεία, από ένα όμορφο μέρος αναψυχής και βόλτας είτε με μικρά παιδιά, είτε με κατοικίδια, έχει καταλήξει σκαμμένο εργοτάξιο, με τα έργα να προχωρούν με φοβερά αργούς ρυθμούς.

Καταγγέλλουν ότι όλα ξεκίνησαν αρχές καλοκαιριού, όταν χάλασαν τα συστήματα ποτίσματος στην πλατεία, με αποτέλεσμα να επέλθει ξηρασία στο «πράσινο» του χώρου, αλλά και στα δέντρα, που δημιούργησε και την ουσιαστική ανάγκη για την αντικατάσταση των δέντρων. Αντί όμως να αντικατασταθεί το σύστημα ποτίσματος, όπως αναφέρουν, ξεκίνησε μία ολόκληρη και χρονοβόρα αναδιαμόρφωση της πλατείας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν, επίσης, ότι τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα δέντρα έχουν κοπεί από τη ρίζα τους.

Κλείνοντας, και στις δύο περιπτώσεις, οι κάτοικοι των δυο (κοντινών ομολογουμένως) περιοχών έχουν αγανακτήσει με την αργοπορία στην ολοκλήρωση των εργασιών και με το πόσο άσχημα και ίσως και επικίνδυνα έχουν διεξαχθεί οι εργασίες από την πλευρά του Δήμου Περιστερίου και ζητούν άμεσα λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (25η)

Peristeri News

Leave a Comment