PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με τις επιθέσεις στη Χεζμπολάχ



Όπως συνηθίζουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μετά από το νέο μπαράζ αεροπορικών χτυπημάτων στον Λίβανο, μετά από τα πλήγματα που σκότωσαν τον Χασάν Νασράλα, κυκλοφόρησε βίντεο των επιχειρήσεων.

Όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, ο IDF ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε σωρεία νέων επιδρομών με πυραύλους τύπου Saar 4.5 κατά της Χεζμπολάχ, παραχωρώντας υλικό που καταγράφει τις στιγμές των εκρήξεων σε νευραλγικές δομές της σιιτικής οργάνωσης.

Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε με ανάρτηση εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

 

 

Εκτοξευτές πυραύλων και αποθήκες όπλων οι στόχοι

Όπως ισχυρίζεται ο IDF, «Μεταξύ των στόχων που πλήχθηκαν, ήταν εκτοξευτές πυραύλων της Χεζμπολάχ που στόχευαν το Ισραήλ, κτίρια όπου αποθηκεύονταν όπλα και στεγάζονταν υποδομές των τρομοκρατών».

Το Ισραήλ δολοφόνησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε επιδρομή του κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή (27/9), με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να θεωρεί την εξέλιξη ιστορική «καμπή» για τη χώρα του.

 

 

Από τη μεριά της, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε καθυστερημένα τον θάνατό του, αναφέροντας: «Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια».

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, εξέχουσα φυσιογνωμία της Χεζμπολάχ, εμφανίζεται ως πιθανός διάδοχος του ξαδέλφου του Νασράλα. Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, θέλουν το Ισραήλ να έχει ξεκινήσει μικρής κλίμακας χερσαία επιχείρηση και στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Νεκροί και στη Συρία από αεροπορικά χτυπήματα

Παράλληλα, 12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές άγνωστης προέλευσης» στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και τα ανατολικά περίχωρά της, καθώς και στην περιοχή Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Επισημαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πέντε πλήγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντέιρ Εζόρ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ σκότωσε ακόμα έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του συνεργάτη του Ιμπραΐμ Ακίλ, σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ Ναμπίλ Καούκ εν μέσω συνεχιζόμενων ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την τύχη του Καούκ, αλλά υποστηρικτές της αναρτούν συλλυπητήρια μηνύματα γι’αυτόν από χθες, Σάββατο.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ώρες, οι επιθέσεις του Ισραήλ, εκτός από το ότι διέλυσαν σημαντικούς χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και πυραυλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ, κάποια εκ των οποίων βρίσκονταν σε σοφίτες και υπόγεια σπιτιών αμάχων, εξάλειψαν και τη δομή της Χεζμπολάχ.

Πέραν των άλλων στρατιωτικών μελών, φαίνεται ότι από τους υψηλά ιστάμενους πλέον της οργάνωσης, μόνο τρεις παραμένουν εν ζωή.

Οι τρεις εναπομείναντες είναι ο Χασίμ Σαφιεντίν, πρόεδρος του εκτελστικού της Χεζμολάχ, ο Ιμπραήμ Αμίν Αλ Σαγέντ, πρόεδρος του πολιτικού και ο Μοχαμάντ Ραάντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα

Peristeri News

Βενεζουέλα: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης δύο μήνες μετά τις εκλογές

Peristeri News

Στις κάλπες αύριο η Αυστρία

Peristeri News

Leave a Comment