PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά



Αθώος κηρύχθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορούσε το εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, μία σύμβαση που υπεγράφη το 2006 επί υπουργεία του στο Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, αθώα κηρύχθηκε και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, καθώς και ο φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης που κατηγορούνταν επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Κατά το δικαστήριο υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το αν οι κατηγορούμενοι τέλεσαν όσα τους αποδίδονται, αμφιβολίες που λειτουργούν υπέρ των κατηγορούμενων.

Συγκεκριμένα, κατά το σκεπτικό των δικαστών, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας που έχει παραγραφεί, συμπαρασύροντας και το αδίκημα του ξεπλύματος. Έτσι κηρύχθηκαν όλοι αθώοι ομόφωνα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε από την «Thales Nederland BV», που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών καθώς και ότι μέσω της συζύγου του, του Ανδρέα Μπάρδη, και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο -επιχείρησε να νομιμοποιήσει τα ποσά της δωροδοκίας, διακινώντας τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ’επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιάννος Παπαντωνίου πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγραφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μητσοτάκης: Μετά τα POS στις ταμειακές 50% κάτω οι απώλειες από ΦΠΑ

Peristeri News

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ

Peristeri News

Πώς θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ

Peristeri News

Leave a Comment